SEGRE

SERVEIS TRANSPORT ESCOLAR

Sense transport escolar per a 50 famílies de Guissona

Un cop suprimida la sisena hora lectiva de les escoles públiques || El canvi d'horari no coincideix amb el transport de tarda

La mobilització de pares i alumnes de la setmana passada.

La mobilització de pares i alumnes de la setmana passada.X. S

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La decisió de les escoles públiques de Guissona, Ramon Faus i Ramon Estadella de deixar d’impartir la sisena hora ha provocat un conflicte al municipi a les portes del nou curs 2020-2021, que començarà dilluns vinent, dia 14.

Segons va assenyalar l’alcalde del municipi, Jaume Ars, l’horari de les dos escoles serà ara de 9.00 a 12.30 hores, i de 14.30 fins a les 16.00 hores, i no fins a les 17.00 com en els cursos anteriors. L’antic horari permetia que tots els alumnes de Guissona poguessin utilitzar el mateix transport escolar que gestiona el consell de la Segarra.

Ara, tanmateix, els alumnes de FEDAC Guissona no podran utilitzar el transport a la tarda, atès que l’escola concertada manté la sisena hora i continua acabant les classes a les 17.00 hores. Això afectarà “unes 40 o 50 famílies, que aquest curs es quedaran sense fer ús del transport escolar a la tarda”, va comentar Ars.

Pares i alumnes, contra l’eliminació de la sisena hora La setmana passada pares i alumnes del col·legi Ramon Estadella de Guissona ja es van manifestar contra l’eliminació de la sisena hora i van reivindicar que es recuperés. L’alcalde va afegir que aquest canvi d’horari també afecta les acadèmies i les activitats extraescolars del municipi, que tindran més dificultats per poder atendre tots els alumnes, tant els que acaben a les 16.00 hores com els que ho fan una hora més tard. A la concentració, en la qual van participar una trentena de persones, els alumnes van portar cartells i pancartes amb les seues reivindicacions. L’altre centre públic de Guissona, el col·legi Ramon Faus Esteve, també reclama la sisena hora lectiva i està pendent de la decisió del consell escolar. La sisena hora es va començar a aplicar l’any 2006 a la pública per poder equiparar l’horari amb la concertada. L’any 2011 es va suprimir a causa de les retallades, però es va mantenir en centres amb més nombre d’alumnes vulnerables i a les escoles rurals.

tracking