SEGRE

MUNICIPIS SERVEIS

Veïns de tres comarques deLleida recuperen els diners de la xarxa de gas que no es va fer

De la Granadella i Castelldans i tres municipis més del Segrià i el Pla d'Urgell

Castelldans és un dels municipis afectats.

Castelldans és un dels municipis afectats.MAGDALENA ALTISE NT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de la Granadella i Castelldans, a les Garrigues; Artesa i Puigverd de Lleida, al Segrià, i de Barbens, al Pla, afectats per la suspensió de l’activitat de l’empresa Enerkia, comercialitzadora de gas a domicili, han aconseguit recuperar els diners avançats per comptar amb aquest servei. Segons l’alcalde de Castelldans, Conrad Llovera, CaixaBank, financera del projecte, els ha tornat després de mesos de negociació. No obstant, queden pendents algunes llars que els recuperaran ben aviat.

Els ajuntaments d’aquests municipis van mediar pels veïns afectats per la suspensió de l’activitat de l’empresa Enerkia, que va deixar més de 300 llars pendents del servei després d’abonar part de la factura. A la Granadella, el problema es remunta al 2017, quan es van fer els primers contractes. S’hi van apuntar una norantena de veïns en aquest municipi i quaranta d’aquests van fer pagaments, alguns, d’entre 2.000 i 3.000 euros. A Castelldans hi ha més de quaranta implicats que van avançar diners.

La meitat dels afectats, a Artesa i Puigverd A Artesa de Lleida portaven més d’un any i mig amb aquesta problemàtica veïns d’uns 70 habitatges. A Puigverd, els 80 implicats van crear una plataforma i van entregar imports d’uns 10.000 euros. A Barbens hi ha uns altres 52 damnificats, alguns van sol·licitar crèdits, encara que d’altres van abonar la instal·lació. Un cas especial és el de la Fuliola, a l’Urgell, que espera que una altra empresa reprengui l’activitat d’Enerkia, ja que la xarxa està instal·lada en un 70% de la població.

tracking