SEGRE

RECONEIXEMENT

Bellpuig concedeix el premi Estel a l'epidemiòleg Oriol Mitjà

L'ha recollit aquest migdia el doctor Martí Vall, membre del seu equip d'investigació de Can Ruti

Bellpuig concedeix el premi Estel a l'epidemiòleg Oriol Mitjà

Bellpuig concedeix el premi Estel a l'epidemiòleg Oriol MitjàANNA BERGA / ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Bellpuig ha lliurat aquest dissabte al migdia el Premi Estel, que en la seva 29a edició ha distingit l'epidemiòleg Oriol Mitjà. L'alcalde del municipi, Jordi Estiarte, ha explicat que s'ha guardonat Mitjà per ser "un ferm defensor de la causa a favor dels presos polítics i les llibertats i del dret a l'autodeterminació de Catalunya aprofitant l'empenta mediàtica que ha tingut com a científic".

Oriol Mitjà no ha pogut anar a recollir el premi personalment i en el seu lloc ho ha fet el metge Martí Vall, membre de l'equip de Mitjà a l'hospital Germans Trias i Pujol.

El premi Estel es lliura de manera ininterrompuda des de l'any 1991 i és impulsat per l'Ajuntament de Bellpuig. En la seva elecció hi participen les diferents entitats socials, culturals, esportives i polítiques del municipi i s'atorga a les persones, entitats o institucions que durant l'any s'han destacat per la defensa de la llengua i la cultura catalana o per haver realitzat algun tipus d'acció relacionada, directament, amb el territori català.

L'alcalde de Bellpuig, Jordi Estiarte, ha volgut deixar clar que el premi Estel no valora la trajectòria professional d'Oriol Mitjà en la lluita contra la covid-19, sinó la seva "constant reivindicació dels drets dels presos i dels drets nacionals de Catalunya sempre que ha tingut intervencions públiques".

tracking