SEGRE

TURISME BALANÇ

El pont de la Diada converteix aquest final de temporada estival en el millor de la dècada

L'ocupació arriba per complet en bungalous i turisme rural de muntanya per les reserves d'última hora

Turistes fent ràfting ahir a la Noguera Pallaresa.

Turistes fent ràfting ahir a la Noguera Pallaresa.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pont de la Diada, que ha caigut en divendres, el bon temps que va augmentar les reserves d’última hora i el fet que no hi hagués grans mobilitzacions per la Covid va tornar a omplir ahir el Pirineu de turistes i ha convertit aquest cap de setmana en el millor tancament de la temporada estival de l’última dècada, segons el Patronat de Turisme de la Diputació. De fet, en la primera quinzena del mes de setembre sempre s’havien reduït de forma dràstica els índexs d’ocupació a un 60 o 70% davant dels plens del mes d’agost. S’ha de recordar que el balanç d’aquest mes passat és el millor dels últims deu anys. No obstant, cal tenir en compte que la pandèmia va deixar sense visitants les comarques de muntanya des del març fins al juny, inclosa Setmana Santa, i el mes de juliol va ser molt fluix.

En aquests moments, els bungalous estan al 100% i el turisme rural de muntanya ha arribat a penjar el cartell de complet. A més, en comarques del pla com l’Urgell també hi ha totes les cases de pagès ocupades, segons va explicar el responsable del sector, Jaume Ramon. Pel que fa a l’hostaleria, el president de la Federació de Lleida, Josep Castellarnau, va puntualitzar que les previsions s’han disparat i que estan a un 90%. D’altra banda, en el turisme d’aventura, s’arribarà a un 80% de serveis, en especial en activitats de riu com el ràfting i el barranquisme, segons el portaveu al Sobirà, Flòrido Dolcet. Segons el responsable de Promoció del Patronat de Turisme, Juli Alegre, els visitants són catalans que han aprofitat aquests tres dies per fer turisme, encara que també n’hi ha molts que han decidit fer senderisme i excursions durant un dia, cosa que beneficia els bars i restaurants.

La Federació d’Hostaleria va xifrar ahir en un 90% les reserves fetes de divendres a diumenge

El moviment de turistes va generar ahir cues a les carreteres de la Seu que donen accés a Andorra per la frontera de la Farga de Moles. Es van registrar fins a 13 quilòmetres de retencions des de primera hora del matí a l’N-145 i a l’N-260 fins a la població d’Adrall, a Ribera d’Urgellet. El Servei Català del Trànsit va informar també de retencions a la C-14 entre Oliana i la Seu, amb uns 3,5 quilòmetres més de cua.

Turistes fent ràfting ahir a la Noguera Pallaresa.

Turistes fent ràfting ahir a la Noguera Pallaresa.C.SANS

tracking