SEGRE

COMARCAS

Només catorze municipis de Lleida tenen ara una velocitat de contagi superior a 1

Implica que cada malalt propaga la malaltia a menys d'una persona || El risc de rebrot segueix elevat per comarques, tret de Ribagorça i Solsonès, però es manté per sota de la mitjana catalana

L’hotel Nastasi acollia hospitalitzats amb Covid que es trobaven a l’última fase de la recuperació.

L’hotel Nastasi acollia hospitalitzats amb Covid que es trobaven a l’última fase de la recuperació.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Només catorze municipis de Lleida presenten, amb dades del dia 7, un índex de velocitat de propagació superior a 1, fet que suposa que la resta de localitats (217) plantegen una velocitat de contagi inferior, o en fase de control. Això implica que cada positiu infecta menys d'una persona. El risc de rebrot continua alt per comarques.

Només 14 dels 231 municipis de Lleida (un 6 per cent del total) presenten en l’actualitat una velocitat de propagació del coronavirus superior a 1, que significa que l’epidèmia encara està en expansió. Aquest índex (Rt) mostra el nombre de persones que de mitjana pot contagiar un sol malalt i es considera que per sota d’1 està en procés de control, però per sobre implica que cada positiu infecta més d’una persona.

Els municipis en què aquest índex és més elevat a 1 són Balaguer, Mollerussa, Tàrrega i Cervera, Guissona, Seròs, Sarroca de Lleida, Bell-lloc, Rosselló, Bellcaire, Bellmunt d’Urgell i Artesa de Segre, a més de Bossòst i Llavorsí, al Pirineu. A Mollerussa i Rosselló supera el 2 i a Tàrrega és més alt de 3, segons dades de la conselleria de Salut del passat dia 7.

En el conjunt de Catalunya, la velocitat de propagació és més notable a prop del litoral, especialment de l’àrea metropolitana. Aquests catorze municipis lleidatans tenen també un risc alt de rebrot, encara que en aquest cas l’indicador afecta uns quaranta municipis de Lleida, que figuren també en roig als mapes de la Generalitat.

Entre els municipis més mal situats en aquest sentit destaca Balaguer, que dijous va pujar fins al tercer lloc en risc de rebrot per municipis a Catalunya, al darrere de Salt i de Sitges i amb un índex de 604,32 punts. Ahir, tanmateix, va caure fins als 424,35 punts i la Noguera, als 292,08.

Des del punt de vista comarcal, totes les comarques del pla i del Pirineu mantenen un risc elevat de rebrot amb l’excepció encara de l’Alta Ribagorça i el Solsonès (amb 0 i 4,35 punts, respectivament) i l’Alt Urgell, en què el risc és mitjà-alt, amb 80,59 punts.

Pel que fa a la resta de comarques, l’Urgell se situa al capdavant, amb més de 300 punts. El segueixen la Noguera, el Pallars Sobirà (255) i el Pla d’Urgell (244). La Generalitat manté encara restriccions més severes que al conjunt de Catalunya en bona part de municipis de la Noguera i del Segrià. Les limitacions es prolongaran com a mínim fins a la setmana que ve.

Per la seua banda, van indicar que de moment no caldrà activar cap centre per suplir les funcions de l’hotel Nastasi, que va tancar aquest dijous. A més, van recordar que aquest es queda en standby i es reobrirà si és necessari.

tracking