SEGRE

COMARCAS

Rècord de contagis a Espanya al notificar-ne quasi 5.000 en un sol dia

Sanitat atribueix l'elevada xifra a un increment de la capacitat de diagnòstic || Illa encara confia que la vacuna contra la Covid arribi abans d'acabar l'any

Personal sanitari fan una PCR a un nen en un col·legi del barri de La Inmobiliaria a Torrelavega.

Personal sanitari fan una PCR a un nen en un col·legi del barri de La Inmobiliaria a Torrelavega.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Espanya va registrar ahir un nou rècord de contagis després que les comunitats autònomes en notifiquessin 12.183 de cop, dels quals 4.704 es van confirmar en les últimes vint-i-quatre hores. Això eleva la xifra total d’afectats fins als 566.326 Mai abans les comunitats havien notificat de cop al ministeri de Sanitat tants positius, ni al pic de la pandèmia ni després, quan a mitjans de maig es va canviar el sistema de vigilància i seguiment per començar a comptabilitzar els casos diagnosticats el dia previ.

Per territoris, la Comunitat de Madrid és la que encapçala la llista de les més afectades a l’acumular el 30 per cent dels positius de les últimes vint-i-quatre hores, amb 1.427. Per la seua banda, Catalunya va notificar 1.215 nous casos. Malgrat tot, el risc de rebrot va tornar a descendir prop de tres punts, al passar de 178,67 a 175,86.

Decideix reduir la quarantena de casos positius i els contactes de catorze a set dies

L’elevada xifra de casos rau, segons el departament que dirigeix Salvador Illa, en el fet que la capacitat de diagnòstic és molt més gran que a la primavera. Segons les seues dades, actualment es realitzen a Espanya uns 100.000 tests diaris, quan a la primavera la mitjana era d’uns 40.000.

En aquest context, Illa, que va negar que hi hagi un col·lapse en la realització de proves PCR, es va mostrar confiat que la vacuna contra la Covid pugui arribar al desembre, malgrat que la farmacèutica AstraZeneca i la Universitat d’Oxford van interrompre l’assaig clínic de la seua arran d’una reacció adversa en una de les voluntàries. “Si les coses surten bé, podríem tenir la vacuna a finals d’aquest any o a principis del següent”, va insistir.

Així es desprèn en l’actualització de l’Estratègia de detecció precoç, vigilància i control de Covid-19, publicada pel ministeri de Sanitat i que assenyala que aquestes persones no hauran de realitzar la quarantena sempre que hagin mantingut les mesures recomanades en cada cas per prevenir la transmissió.

Treballadors essencials, sense quarantena preventiva Els contactes de persones que han donat positiu de Covid-19 que realitzin activitats considerades essencials, com el personal sanitari, sociosanitari, de les forces i cossos de seguretat de l’Estat o de centres educatius, no hauran de fer quarantena si tenen una PCR negativa.

tracking