SEGRE

COMARCAS

Vuitanta desallotjats sense màscara en un local de Fraga

La Guàrdia Civil aixeca 17 actes de denúncia a l'establiment per infringir horari i aforament

Imatge d’arxiu d’una vista del centre històric de Fraga.

Imatge d’arxiu d’una vista del centre històric de Fraga.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil va desallotjar diumenge passat un local de lleure nocturn de Fraga a l’interior del qual hi havia més de 80 persones sense mascareta ni respectant la distància de seguretat com a mesures preventives per la pandèmia. Segons va informar ahir la Guàrdia Civil, gràcies a la col·laboració ciutadana van poder localitzar aquest establiment de lleure que es trobava obert fora d’horari i amb persones a l’interior que incomplien les mesures sanitàries. Després de rebre l’avís, es van desplaçar al lloc agents de la Guàrdia Civil de Bellver de Cinca i Saidí juntament amb dos patrulles del destacament de Fraga, que van observar que a l’aparcament del local hi havia més de trenta vehicles. Davant de la presència dels agents, més de vuitanta persones van sortir ràpidament de l’interior de l’establiment, totes elles sense mascareta i sense mantenir la distància de seguretat interpersonal.

Després de portar a terme una inspecció del local de lleure i identificar-ne el responsable, la Guàrdia Civil va aixecar un total de disset actes de denúncia, entre les quals per excedir-se en l’horari de tancament decretat (la 1 de la matinada), exercir una activitat diferent de l’autoritzada en la seua llicència i algunes per incomplir les mesures preventives obligatòries necessàries en llocs d’ús públic per evitar la propagació de la Covid-19.

El local estava obert passada la una de la matinada, cosa que incompleix la normativa

Des de la Guàrdia Civil d’Osca van recordar a la població la responsabilitat ciutadana de complir les mesures sanitàries i de contenció per evitar la propagació del coronavirus i les seues greus conseqüències.

Es dóna la circumstància que l’actuació en aquest local d’hostaleria de Fraga es va dur a terme només dos dies després que la població i la comarca del Baix Cinca entressin a la nova normalitat després d’aixecar-se les restriccions de la fase 2, decretada el passat 22 de juny per l’alta incidència del coronavirus a la zona. Amb l’entrada en la nova normalitat a partir del passat 4 de setembre, el Baix Cinca es va acollir a la normativa que estableix els aforaments del 75% en comerços, parcs comercials, zones comunes d’hotels, equipaments culturals i instal·lacions esportives i hostaleria en general. Així mateix, als bars s’haurà de garantir la distància interpersonal mínima d’1,5 metres en el servei de barra i es manté l’horari de tancament a la una de la matinada, a més de seguir amb el tancament dels establiments de lleure nocturn.

tracking