SEGRE

ENSENYAMENT INICI DE CURS

Tretze nens de les comarques de Lleida no aniran a la guarderia demà al no comptar amb personal

De Castellserà i Tornabous, i deu de la Granadella podran començar en un local municipal amb un tècnic temporal || Indignació d'alcaldes i famílies

Treballadors de l’ajuntament de la Vall de Boí arreglant el col·legi de cara a l’inici del curs.

Treballadors de l’ajuntament de la Vall de Boí arreglant el col·legi de cara a l’inici del curs.A.L.V.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tretze nens i nenes d’entre un i tres anys no podran començar demà el curs a les llars d’infants de Castellserà i Tornabous perquè Educació no els ha assignat personal i estaran tancades. El mateix li ha passat a la llar d’infants de la Granadella només que, en aquest cas, els deu nens podran començar el curs gràcies al fet que el consistori ha habilitat un local municipal i ha contractat temporalment una tècnica fins que es resolgui el problema. Així ho van explicar els alcaldes dels tres municipis, “molt enfadats” amb la gestió de la conselleria perquè “després de sis mesos de pandèmia i de preparar el nou curs encara estem així a l’inici de les classes”.

Aquests tres municipis tenen un conveni amb Educació en el marc del pla per integrar llars d’infants en escoles rurals, que va començar el curs 2015-2016 en set centres ubicats en poblacions de menys de mil habitants, com Vinaixa, Maials, les Pallargues i Isona i amb els anys s’ha anat ampliant. Segons van assenyalar els tres alcaldes, “els primers anys, els treballadors els assumia l’ajuntament, però al detectar diferència de tracte, a partir del curs 2017-18 Educació els elegeix encara que paga el consistori”.

Van destacar que “aquest treballador el paguem al juny perquè s’incorpori al setembre i sempre ha arribat tard. Dimecres ens van comunicar la situació i que no podem contractar ningú i les escoles no poden fer-se’n càrrec perquè ja tenen prou feina amb l’organització del curs amb la Covid”. El problema estaria relacionat amb un canvi en la categoria laboral, ja que abans contractaven mestres i ara, tècnics en educació infantil. Els pares dels nens (deu de Castellserà i tres de Tornabous) també estan indignats. Educació va afirmar que ben aviat es contractarà un tècnic infantil per a cada llar.

Segons els pares, estan buscant locals socials alternatius, encara que l’alcaldessa, Sonia Bruguera, va indicar que estan cedits a entitats amb les quals hauran de contactar, a més de seguir els protocols anti-Covid. Educació va assegurar que s’està en converses i no és segur que compleixin les seues amenaces.

La Vall de Boí millora el col·legi tot i el boicot per no portar-hi nens El consistori de la Vall de Boí ha adequat el col·legi per a més seguretat davant la Covid malgrat l’amenaça dels pares de no portar dilluns els nens, contraris a la contractació d’un mestre polèmic per suposada mala praxi.

tracking