SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Deu anys i mig de presó per apunyalar cinc joves a la Seu

L'agressor, després de discutir amb les víctimes, va anar a casa a buscar dos ganivets

Vista del carrer Capdevila de la Seu, on va tenir lloc l’agressió.

Vista del carrer Capdevila de la Seu, on va tenir lloc l’agressió.C.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a deu anys i mig de presó un jove per apunyalar cinc nois després d’una baralla multitudinària a la Seu d’Urgell. El tribunal confirma així la pena imposada fa uns mesos per un Jutjat Penal de Lleida, que també va condemnar uns altres dos detinguts pels fets. L’agressió va tenir lloc el 13 d’abril del 2019 quan, segons resa la sentència, a les 6.40 hores es va produir una discussió en una discoteca de la Seu d’Urgell.

L’escrit assenyala que en un moment donat un dels acusats es va dirigir al seu domicili i va baixar armat amb dos ganivets, de grans dimensions, un a cada mà. Concretament un dels ganivets tenia una fulla de 12,5 centímetres i l’altre, de 14 centímetres, amb els quals es va dirigir fins al carrer Capdevila de la capital de l’Alt Urgell, on es trobaven les víctimes, i les va apunyalar.

Així mateix, els altres dos acusats, a qui el tribunal imposa dos anys de presó, anava armats amb pals i barres de ferro i van ferir dos persones. Després dels fets, els tres van ser detinguts pels Mossos d’Esquadra i van ingressar en presó preventiva després de declarar davant del jutjat.

L’Audiència confirma la sentència penal al rebutjar el recurs presentat per la defensa del jove amb una pena major, que va al·legar que havia actuat en defensa pròpia. Segons el seu recurs, va apunyalar les víctimes perquè havien entrat a casa seua. Tanmateix, el tribunal considera provat, tal com va indicar la investigació dels Mossos d’Esquadra, que l’agressió s’havia produït al carrer. En aquest sentit, ressalta que va ser el mateix acusat qui, després d’una baralla a la discoteca, va anar fins al seu domicili a buscar els dos ganivets amb què va cometre l’agressió.

Per aquests fets, el tribunal el condemna a un total de 10 anys i mig de presó per cinc delictes de lesions. A banda de la pena, l’acusat haurà d’indemnitzar les cinc víctimes amb més de 39.000 euros, depenent de les lesions causades, els dies que van tardar a curar (dos d’ells van estar diversos dies hospitalitzats), així com les seqüeles que arrosseguen les víctimes per l’agressió.

Els altres dos acusats, a part dels dos anys de presó (que no van recórrer davant de l’Audiència Provincial), hauran d’indemnitzar els dos joves que van agredir amb entre 6.000 i 1.300 euros.

tracking