SEGRE

ADMINISTRACIÓ MESURES

La Diputació destinarà 34 milions en dos anys per a infraestructures municipals i de salut

Subvencions que ajuntaments i EMD de les comarques del pla i del Pirineu cobraran en dos anualitats || El ple de la corporació provincial debatrà avui l'aprovació dels ajuts

Presentació dels plans d’inversió de la corporació.

Presentació dels plans d’inversió de la corporació.DIPUTACIÓN

Creat:

Actualitzat:

Ajuntaments i entitats municipals descentralitzades (EMD) de Lleida rebran en els propers dos anys fins a 34 milions d’euros de la Diputació per a inversions en infraestructures municipals i en matèria de salut. El ple de la corporació d’avui, que se celebrarà de forma telemàtica i presencial, haurà d’aprovar dos plans d’ajuts que sumen aquesta quantitat.

Dels 19 milions d’euros del pla de cooperació municipal previst per a aquest 2020 i 2021, 16 es repartiran entre tots els ajuntaments (excepte Lleida, que rebrà 400.000 euros) i les EMD, que tindran una assignació de 8.000 euros per entitat, sumant 432.000 euros.

Els criteris del repartiment estaran condicionats al padró municipal d’1 de gener del 2019

La resta, 14,9 milions, es repartiran entre els ajuntaments. El 70% a través de l’assignació d’una quantitat fixa per municipi, el 20% distribuïts de forma proporcional al nombre d’habitants de cada municipi i el 10% en funció del nombre de nuclis de població.

A més, les capitals de comarca tindran una altra assignació addicional de 16.000 euros per entitat.

La resta, un milió d’euros, es repartirà entre tots els municipis del Pirineu i Aran, i 2 milions entre els del pla de Lleida amb una població inferior a 500 habitants i els que tinguin una població entre 500 i 1.000 i que hagin perdut població en relació amb la mitjana dels últims cinc anys.

Tant el president de la corporació, Joan Talarn (ERC), com el vicepresident primer, Jordi Latorre (JxCat), van recalcar la necessitat de dotar la corporació d’un sistema de suport econòmic als ajuntaments basat en l’equitat.

Latorre va apuntar que aquest pla “té especial preferència en els municipis petits, en risc de despoblació i del Pirineu i serà de caràcter biennal”, es podran destinar els ajuts a diversos tipus d’inversions i seran adjudicats de forma immediata.

D’altra banda, el segon pla serà per a inversions en matèria de salut per als ajuntaments i EMD per a les anualitats 2020, 2021 i 2022. La distribució en aquest cas serà de 800.000 euros per a Lleida; 1,2 milions per als municipis de les comarques del Pirineu, i 13 milions per als ajuntaments i les EMD de les comarques del pla de Lleida (600.000 euros fixos a repartir entre totes les EMD; 7 milions entre els municipis i 5,4 milions per repartir entre tots els municipis en funció del nombre d’habitants).

Més de 20 milions per als ens locals durant la gestió de la Covid

El president de la Diputació, Joan Talarn, va recordar que, “superant tots els obstacles que ha suposat la gestió de la tràgica pandèmia de la Covid-19”, la corporació ha estat capaç d’activar per als ens locals de Lleida més de vint milions d’euros a través de diferents intervencions, com per exemple el primer pla de xoc (també pel que fa a les àrees de cooperació municipal i Salut); el de la campanya agrària; el de suport als serveis socials; i el de l’IEI per reactivar la contractació d’activitats culturals, als quals cal sumar, a més, el de camins, i la modificació de la inversions locals dels anys 2017 i 2018.

tracking