SEGRE

MUNICIPIS INICIATIVES

Les Borges reprèn el carril bici després de cinc mesos parat

Traslladen el tram que passa per la Borgenca per seguretat

La presentació del carril bici fa un any.

La presentació del carril bici fa un any.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres del carril bici de les Borges es reprendran ben aviat després de 5 mesos parades per la pandèmia. El consistori va adjudicar el projecte al gener però es va ajornar per la crisi sanitària, un període que va aprofitar per introduir millores, principalment canviar el traçat que discorre per davant de la Borgenca, al costat del parc del Terrall, perquè no coincideixi amb l’entrada a la cooperativa i, d’aquesta manera, garantir la seguretat dels ciclistes. Segons la regidora de Transparència i Participació, Maria Fusté, també s’ha aprofitat per incloure suggeriments de veïns pel que fa a l’accés a guals i garatges, que s’han modificat d’acord amb l’empresa adjudicatària. Segons Fusté, s’ha fet alguna senyalització i s’han pintat trams, però queda el gruix de l’actuació, que es preveu que estigui a punt aquest any. En una primera fase, tindrà poc més d’un quilòmetre i unirà l’escola Joan XXIII i l’escola bressol, l’escola Montserrat i l’institut Josep Vallverdú. Es tracta de la proposta guanyadora dels primers pressupostos participatius i costarà 41.500 euros.

La Junta de Govern del consistori de les Borges Blanques va aprovar ahir la concessió d’una cinquantena d’ajuts a sengles empreses, comerços i emprenedors del municipis perquè puguin atendre els pagaments pendents generats per la Covid.

El consistori ha donat diverses subvencions per mantenir l’activitat comercial

L’ajuntament destina 10.500 euros, que no estaven pressupostats, a consolidar el teixit econòmic de la capital. En total s’han repartit 52 ajuts de 200 euros i dos de 150 que ja s’han ingressat en els comptes corrents dels sol·licitants. També s’han denegat 14 peticions per no complir els requisits.

La mesura se suma a d’altres que s’han pres perquè els titulars de llicències d’ocupació de la via pública amb terrasses no hagin d’abonar la taxa vinculada a aquesta activitat mentre durés l’estat d’alarma. També es va contemplar que els comerços i establiments tancats no haguessin d’abonar la taxa de recollida d’escombraries comercial. Finalment, també s’han implementat ajuts a les empreses del Centre d’Empreses Innovadores (CEI) que hagin hagut de tancar activitat. En la pròxima junta de govern es preveu donar llum verda a reactivar el carril bici.

tracking