SEGRE

Alerta per pluges intenses, especialment al Pirineu

Les precipitacions poden superar els 50 litres per metre quadrat al Pirineu

Alerta per pluges intenses, especialment al Pirineu

Alerta per pluges intenses, especialment al Pirineu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil de la Generalitat, en base a la informació emesa pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, ha activat el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya,l'Inuncat, en fase d'alerta, per la previsió de fortes pluges generalitzades a partir d'aquest divendres al migdia.

Les últimes previsions indiquen que durant les properes 24 hores es puguin superar els llindars d’intensitat de pluja de 20 litres per metre quadrat en mitja hora a gairebé tot Catalunya.

Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i calamarsa i és possible que es produeixin fenòmens de temps violent. També es poden acumular localment quantitats de precipitació superiors als 50 litres a punts del vessant sud del Pirineu i Prepirineu, així com a zones de la meitat sud del litoral i prelitoral.

Protecció Civil de la Generalitat recomana extremar les precaucions en la mobilitat aquesta tarda atès que les pluges intenses coincidiran amb les sortides de cap de setmana. Eviteu els desplaçaments a carreteres secundàries, no travessar passos soterranis ni baixeu a garatges, especialment a zones costaneres, mentre duri l’episodi de fortes pluges. També es recomana evitar fer activitats properes a les zones de rius, rieres i torrents així com de les passeres o guals pel perill de possibles crescudes sobtades i evitar els desplaçaments innecessaris en les zones on plogui amb intensitat.

tracking