SEGRE

INSTITUCIONS DIPUTACIÓ

ERC evita reprovar la consellera Vergés pel tancament del Baix Segre

Gràcies a l'abstenció de Junts, que critica la gestió del confinamient || La Diputació demana que la línia aèria Lleida-Palma sigui un servei públic obligatori

El ple d’ahir va tenir un format híbrid, ja que va ser presencial i retransmès per internet.

El ple d’ahir va tenir un format híbrid, ja que va ser presencial i retransmès per internet.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació no va seguir els passos del Parlament i va rebutjar reprovar la gestió de la consellera de Salut, Alba Vergés, pel confinament del Segrià al juliol per la Covid. Era el primer punt de la moció del PSC, que es va rebutjar amb els 11 vots en contra d’ERC i l’abstenció de 9 diputats de JxCat (Rosa Maria Perelló no va votar per problemes tècnics), que va justificar la seua postura en el fet que “caldria reprovar també l’Estat”. Van votar-hi a favor socialistes, En Comú Podem i Cs. No obstant, JxCat, soci de govern d’ERC, sí que va criticar la falta d’informació i la confusió generada per les mesures adoptades, i totes les formacions van donar suport als punts (en tenia 13) respecte a la petició d’ajuts que pal·liïn els perjudicis econòmics. Esquerra va argumentar que es tractava d’un “mer atac” a la consellera.

El ple va aprovar també la moció d’En Comú Podem per la implantació de mecanismes de transparència i govern obert a la ciutadania, i una altra de Cs per al seguiment de la correcta prestació dels serveis de les companyies elèctriques i les operadores de telefonia i internet en els municipis de la província per evitar apagades, microtalls i les deficiències en els serveis que afectin, en especial, els pobles.

La corporació va aprovar una moció de Cs que insta a mediar per frenar talls de llum i telefonia

La corporació va ser unànime a l’hora d’adherir-se a la petició elevada per la Generalitat a l’Estat perquè s’estableixi que la línia de Lleida a Palma, que opera a l’aeroport de Lleida-Alguaire, sigui una obligació de servei públic (OSP), és a dir, que es mantingui en cas que sigui deficitària o no hi hagi companyies que es prestin a fer-la al considerar-la una línia deficitària. Aquesta petició és una acord que va prendre el juliol la taula estratègica per al desenvolupament de l’aeroport, segons fonts de Governació.

D’altra banda, el ple va aprovar els plans de suport als ajuntaments en l’àmbit de la salut, que suposaran una inversió de 34 milions, 19 per al Pla de Cooperació Municipal destinat a consistoris i EMD per al 2020-2021, i el pla en matèria de salut fins al 2022 amb 15 milions (vegeu SEGRE d’ahir).

El PSC va indicar que les partides són insuficients per a Lleida ciutat i En Comú Podem va advertir que vigilarà perquè s’apliquin. De la mateixa manera, es va ratificar el pla per a la prevenció d’incendis forestals d’aquest any, que ascendeix a 250.000 euros, i ajuts per a polítiques d’igualtat i antidiscriminació de persones del col·lectiu LGTBI.

tracking