SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Demanen entre 4 i 9 anys de presó a deu acusats de tràfic de drogues

Van ser detinguts a Balaguer, Lleida, Almacelles i Tarragona || La Guàrdia Civil va decomissar 11,5 quilos de cocaïna, més de 4 d'heroïna i 220 quilos de marihuana

Plantació de marihuana trobada en un domicili de la xarxa a Almacelles.

Plantació de marihuana trobada en un domicili de la xarxa a Almacelles.GUARDIA CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia demana penes d’entre 4 i 9 anys de presó per a deu acusats per tràfic de drogues, arrestats per la Guàrdia Civil a Balaguer, Lleida, Almacelles i Tarragona, en una operació en la qual la Guàrdia Civil va decomissar 11,5 quilos de cocaïna, més de 4 quilos d’heroïna i 220 quilos de marihuana, així com un quilo d’amfetamines. L’Audiència de Lleida acollirà el judici contra els deu acusats, tres dels quals continuen en presó preventiva, la setmana que ve en dos sessions, el dimecres 23 de setembre i el dijous dia 24.

Segons l’escrit d’acusació del Ministeri Públic, se’ls acusa de delictes contra la salut pública i de pertinença a grup criminal, per la qual cosa sol·licita penes que van des dels 4 als 9 anys de presó en funció de la implicació de cada acusat. En cas de condemna, per a cinc processats la Fiscalia sol·licita que se’ls modifiqui la pena per l’expulsió de l’Estat espanyol durant nou anys.

Els deu acusats van ser detinguts entre l’octubre del 2018 i el gener del 2019 en una operació de la Guàrdia Civil a Balaguer, Almacelles, Lleida, Valls i Palafrugell. Els agents van fer sis escorcolls i van intervenir en un habitatge d’Almacelles un total de 194.590 euros en metàl·lic amagats en una bossa d’esport. Així mateix, a la mateixa localitat van trobar 869 plantes de marihuana en un entresolat. Segons la Guàrdia Civil, la xarxa podia arribar a produir un sistema de cultiu interior amb més de 200 kg de marihuana cada dos mesos. La partida intervinguda en l’operació policial és una de les més grans decomissades en els últims anys a Ponent.

tracking