SEGRE

MUNICIPIS POLÈMICA

Dimiteix l'alcalde de Corçà pel pàrquing de Canelles

L'edil pedani al·lega falta de confiança en el govern d'Àger

Pancartes contra el pàrquing que preveu el consistori.

Pancartes contra el pàrquing que preveu el consistori.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde pedani del nucli de Corçà, a Àger, Justino Gil, ha dimitit del seu càrrec al·legant la falta de confiança en l’equip de govern de l’ajuntament d’Àger per la gestió del projecte del consistori per habilitar un pàrquing en aquesta població, i la possibilitat d’instal·lar una barrera per limitar el pas de vehicles a Canelles i el congost de Mont-rebei. Gil va explicar que la falta de transparència per part de l’equip de govern li va fer plantejar-se el càrrec. “Em vaig sentir poc respectat i no hi havia confiança, i per col·laborar amb un ens que no em dóna seguretat, vaig preferir retirar-me”, va dir. Justino Gil ha dimitit com a alcalde pedani i ha delegat les seues responsabilitats en l’Associació de Veïns i Amics de Corçà i la Pertusa. Va afegir que la gestió municipal per construir aquest pàrquing no s’ha portat bé des del principi, això és, “sense consens amb les parts afectades” com els veïns del nucli de Corçà o de les empreses que exploten turísticament les aigües de Canelles.

Per la seua part, l’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, va lamentar la dimissió i va assegurar que l’equip de govern tenia en la figura de l’alcalde pedani tota la confiança possible. “És una decisió personal que ell deu saber per què ha pres, però en tot moment el vam tenir informat del projecte”, va dir. Burgués va confirmar que ara és l’entitat de veïns la que es reuneix amb el consistori per afrontar el tema del pàrquing.

Els veïns plantegen fins a cinc alternatives a l’ajuntament L’Associació de Veïns i Amics de Corçà i la Pertusa va presentar a començaments de mes al consistori d’Àger cinc propostes alternatives d’ubicació per al projecte del pàrquing. L’objectiu dels veïns és trobar una solució a la ubicació que planteja el consistori que satisfaci totes les parts i permeti regular l’accés a aquest espai natural de Mont-rebei i Canelles. Addueixen que la proposta del consistori no aconseguirà descongestionar la carretera d’accés i el problema es concentrarà a Corçà. L’alcaldessa, Mireia Burgés, va apuntar que dilluns presentaran l’alternativa.

tracking