SEGRE

ESNOTICIA

La Ribagorça, en risc alt de rebrot per només dos casos

Consten quatre positius, però dos són de forans empadronats || A les comarques del pla, la Segarra és la més afectada

Església Vella del Pont de Suert.

Església Vella del Pont de Suert.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Alta Ribagorça ha destacat durant setmanes per la nul·la incidència de la Covid de manera que el risc de rebrot ha estat lleu en tot aquest temps. Tanmateix, aquesta setmana ha entrat a la franja roja del risc alt de contagi i segons les dades de la Generalitat té un índex de rebrot de 183 (fins a aquesta setmana era 0) i quatre positius en l’última setmana. Tanmateix, el consell comarcal rebutja aquesta catalogació. La presidenta, Maria José Erta, va assegurar que no hi ha casos actius a la comarca i si en consta algun és de persones que viuen fora de la Ribagorça però estan vinculades al CAP del Pont o empadronades. L’alcalde del Pont, José Antonio Troguet, va precisar que hi ha un cas al Pont i un altre a la Vall de Boí i dos més que són de forans vinculats al CAP. Fonts de la Generalitat van corroborar que són dos casos i no hi ha alarma.

Tres de les sis comarques del Pirineu estan ara en risc alt de rebrot i en el conjunt de la regió sanitària s’ha disparat a 316,44, també arrossegat per les males dades de la Cerdanya (índex de 1.156).

A les comarques del pla, la Segarra, amb un índex de risc de 242, se situa al capdavant, seguida de la Noguera (229) i l’Urgell (185). Al pla, sols les Garrigues se situa fora del risc alt (69, risc mitjà-baix). Quant a municipis, Foradada (4.900) i Menàrguens (2.990) són dels més elevats. Balaguer se situa en 238; Tàrrega, en 207; Cervera, en 399; Mollerussa, en 191, i Lleida, en 93.

tracking