SEGRE

MOBILITAT CARRETERES

La Vansa renovarà la principal carretera d'accés al municipi

Les obres costaran uns 390.000 € i han de començar a l'octubre

L’ajuntament posa pegats cada any en aquesta carretera.

L’ajuntament posa pegats cada any en aquesta carretera.P. C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de la Vansa i Fórnols renovarà la carretera que uneix el coll de Bancs amb Sorribes, el principal accés al poble. La via, al sud del terme municipal i que passa per Sisquer, enllaça amb la carretera C-462, principal via d’enllaç amb la Seu. Serà necessària una inversió de 388.737 euros, que el consistori sufragarà majoritàriament amb ajuts del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) 2020-2024. La resta, al voltant de 20.000 euros, anirà a càrrec de les arques municipals.

L’alcalde, Pep Camps, va destacar ahir la importància de l’obra, que permetrà a l’ajuntament un estalvi “d’entre 30.000 i 40.000 euros a l’any que destinàvem a mantenir el ferm amb pegats per anar passant”, una situació que va qualificar de “drama”. La carretera es va fer fa unes dècades amb sistema de reg asfàltic i el seu estat precari feia necessària “una actuació de gran envergadura i urgent”, va dir.

Les obres, a punt de ser adjudicades, començaran a l’octubre i hauran d’estar enllestides abans que acabi l’any. L’actuació comprèn un tram de gairebé set quilòmetres.

tracking