SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Acusat de maltractar treballadors a Bellvís

El denunciat ho nega i diu que vivien en bones condicions

Imatge d’arxiu de Bellvís.

Imatge d’arxiu de Bellvís.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra han denunciat penalment un veí de Bellvís de seixanta-quatre anys com a presumpte autor d’un delicte social, extrem que l’afectat ha negat en declaracions a SEGRE, assegurant que els temporers estaven allotjats en bones condicions. La investigació es va iniciar a començaments d’estiu quan la policia va tenir coneixement que en una explotació agrària vivien suposadament treballadors estrangers sense complir les condicions mínimes d’habitabilitat i salubritat. Els Mossos diuen que trenta-dos persones vivien juntes en un espai petit, extrem que nega l’acusat, que assegura que només se’n van allotjar divuit.

El denunciat tenia allotjats presumptament els treballadors en unes instal·lacions edificades il·legalment, sense cèdula d’habitabilitat, i els cobrava un lloguer. També aquest extrem ha estat negat en declaracions a aquest diari per l’acusat, que assegura que les condicions de l’alberg van ser validades pel ministeri de Treball.

Els Mossos l’acusen d’allotjar els treballadors en una instal·lació il·legal i de cobrar-los un lloguer

Les suposades víctimes eren migrants que treballaven a compte d’una empresa d’ocupació temporal i pagaven un lloguer a l’investigat per habitar en una edificació en la qual dormien en matalassos al terra en espais comuns i que no tenia llum ni aigua, sempre segons els Mossos, que han portat el cas al jutjat de Balaguer. L’acusat ho nega i assegura que estaven allotjats en perfectes condicions.

“He estat víctima d’una denúncia per motius racistes” L’investigat va assegurar ahir a la nit a aquest diari que ha estat víctima d’una denúncia interposada “per motius racistes”. Segons ell, s’ha limitat a llogar l’alberg a temporers que treballaven en diverses localitats (no per ell, que diu que té la terra arrendada) i ho ha fet en unes instal·lacions validades pel ministeri de Treball. Això va passar en plena pandèmia i el mes de maig el van amenaçar que el denunciarien “per motius racistes, ja que alguns dels temporers eren pakistanesos”, va explicar ahir l’investigat, que va defensar en tot moment la seua actuació.

tracking