SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Detingut a la Pobla de Cérvoles per incitar al terrorisme racista

És la primera investigació policial a nivell d'Espanya vinculada al supremacisme blanc || Enaltia l'assassinat de 51 persones a Nova Zelanda el 2019

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil van detenir l’11 de setembre un veí de la Pobla de Cérvoles de trenta anys acusat d’incitació a l’odi contra estrangers i enaltiment del terrorisme racista, amb missatges en què enaltia l’assassinat supremacista de 51 persones a Christchurch (Nova Zelanda) el 2019. En la mateixa operació va ser detingut un home al Campello (Alacant) en la que és la primera la investigació policial a nivell de l’Estat espanyol vinculada al supremacisme blanc.

Els dos arrestats, de nacionalitat espanyola i que van quedar lliures amb càrrecs després de declarar davant del jutjat d’Instrucció 4 de Lleida, són defensors del pensament racista vinculat a la supremacia blanca, que defensa la superioritat de la raça blanca per sobre de les altres, i gestionaven perfils en llocs web i en diferents canals de missatgeria instantània, segons els investigadors. Amb aquests perfils es dedicaven a difondre missatges de contingut racista contra col·lectius per raó de raça, origen, creences, manifestacions polítiques, sexe i orientació sexual.

Tenien intenció de proveir-se d’armes i preparar-se per al que anomenaven guerra racial

Els Mossos asseguren que també publicaven missatges en els quals s’enalteix terroristes com l’autor de l’assassinat racista de 51 persones a Christchurch (Nova Zelanda) el 15 de març del 2019, Brenton Tarrant, i s’incitava a cometre atacs similars contra persones d’altres races. També defensaven, en els seus missatges i en documents que havien publicat, la creació de comunitats blanques aïllades i autosuficients en entorns rurals que havien de proveir-se d’armes i preparar-se per al que anomenaven guerra racial, segons van indicar els Mossos d’Esquadra.

Els dos investigats van viure durant uns mesos en dos cases aïllades a la Pobla de Cérvoles i tenien la intenció d’aconseguir armes. Les detencions es van precipitar l’11 de setembre ja que un dels investigats presumptament pretenia subministrar substàncies químiques per inhibir la voluntat a una dona amb l’objectiu de mantenir-hi relacions sexuals. La policia catalana els van decomissar abundant material racista.

Detenció del veí de la Pobla de Cérvoles i detalls de llibres i armes confiscats.

Detenció del veí de la Pobla de Cérvoles i detalls de llibres i armes confiscats.MOSSOS D’ESQUADRA/GUARDIA CIVIL

Detenció del veí de la Pobla de Cérvoles i detalls de llibres i armes confiscats.

Detenció del veí de la Pobla de Cérvoles i detalls de llibres i armes confiscats.MOSSOS D’ESQUADRA/GUARDIA CIVIL

tracking