SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

França empresona el presumpte autor de l'homicidi de Cappont

En la videotrucada que va fer amb el seu germà, que va denunciar el crim, li va dir que faria el mateix amb ell i la seua família || La connexió va ser divendres a la nit

Detingut a Bordeus el presumpte assassí de Cappont, Pierre Rubio, i els Mossos demanen l'extradició

Detingut a Bordeus el presumpte assassí de Cappont, Pierre Rubio, i els Mossos demanen l'extradició

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

França ha empresonat Pierre Rubio, el ciutadà francès que va ser detingut dilluns a Bordeus com a presumpte autor de l’homicidi d’un home el cap de setmana passat en un pis de l’avinguda de les Garrigues de la ciutat de Lleida, segons van informar fonts solvents aquest diari. El jutjat d’instrucció número 3 de Lleida que investiga el cas ja ha demanat l’ordre europea d’entrega. Ara, la justícia francesa ha de fer els tràmits corresponents per portar-ho a terme.

El crim es va produir divendres a la nit. Just després de matar el seu company de pis, un veí d’Arbeca de 42 anys que havia conegut a la presó, Pierre Rubio, que la seua família anomena Merzek, fa una videotrucada al seu germà de 39 anys, un comerciant que viu en un districte de l’extraradi de París, i li confessa que acaba de matar un home. Porta una cervesa a la mà i li mostra el cadàver. A més li assegura que es desplaçarà fins a París i farà el mateix amb ell i amb la seua família, segons informen mitjans francesos com Le Parisien i Midi Libre. Terroritzat, el germà de Pierre Rubio truca a la policia i es dirigeix a una comissaria propera per denunciar el que havia fet el seu germà gran.

El presumpte homicida va fugir després de la trucada i va buscar refugi a França, on viuen altres familiars. Dies abans, el detingut li va demanar diners al seu germà. Per la seua part, els Mossos d’Esquadra continuen buscant la dona que estava al domicili quan va tenir lloc el crim divendres a la nit.

Va sortir al desembre del Centre Penitenciari Ponent

Pierre Rubio portava tot just deu mesos en llibertat quan presumptament va matar el seu company de pis. Va ser a finals de desembre quan va ser excarcerat, com va avançar aquest diari a l’edició de dimarts. Complia condemna al Centre Penitenciari Ponent. Té nou antecedents penals i una vintena d’identificacions policials, i ha estat a la presó per extorsió i tortures. Allà va conèixer la víctima. Rubio va passar la seua joventut a França i Holanda. Els mitjans francesos asseguren que tindria una doble identitat. De fet, la seua família l’anomena Merzek.

tracking