SEGRE

INFRAESTRUCTURES PISTES FORESTALS

Aran inverteix 220.500 euros en la millora de tres pistes forestals

Per l'avançat deteriorament i la falta de seguretat en trams

Un tram de la pista de Varicauba a Gausac.

Un tram de la pista de Varicauba a Gausac.C G A

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Conselh Generau d’Aran invertirà aquest any un total de 220.570 euros en la millora i manteniment de tres pistes forestals de la Val d’Aran. L’objectiu és millorar l’estat de conservació d’alguns dels trams d’aquestes vies més deteriorats i la seguretat en la circulació en aquestes vies de muntanya.

Es tracta del primer tram del camí veïnal d’accés a Arres des de Bossòst de 2,4 quilòmetres, que presenta el ferm asfaltat amb molt desgast, forats i esquerdes, que fan que l’aigua provoqui que s’estovi i n’acceleri el deteriorament. L’avançat estat de desgast del paviment asfàltic fa que en trams hagi desaparegut i el paviment del camí és de terra.

També s’actuarà a la pista d’accés al refugi de l’Honeria, des de l’encreuament de Sant Joan de Toran fins al refugi. Aquí el ferm també està molt desgastat i s’actuarà per augmentar la seguretat de la pista. Finalment, també es preveu arreglar un tram de la pista de Varicauba des del nucli de Gausac a l’encreuament de la pista de l’Artiga de Lin. Aquest tram de pista presenta molts forats al ferm que s’han de reparar. El conselh Generau contempla que els treballs de reparació s’iniciïn durant aquesta mateixa tardor i es preveu que s’allarguin un mes aproximadament, encara que les circumstàncies meteorològiques poden retardar el període previst inicialment.

tracking