SEGRE

URBANISME HABITATGE

Balaguer regularà el parc públic de cases amb masoveria i cohabitatge

Consulta oberta a la ciutadania fins al 30 de setembre per crear una ordenança

Un dels immobles que el consistori va adquirir el 2019.

Un dels immobles que el consistori va adquirir el 2019.E. F

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Balaguer vol fomentar la masoveria urbana (lloguer a canvi d’obres i manteniment) i el cohabitatge (amb un règim de cooperativa o lloguer i gestionada pels inquilins) com a eines per garantir el dret d’accés a un habitatge a la capital de la Noguera i regular el parc públic immobiliari de la ciutat. Per fer-ho, preveu aprovar una ordenança que reguli aquests aspectes i ha iniciat una consulta pública prèvia, que acabarà el pròxim dia 30 de setembre, en la qual es demana l’opinió de les organitzacions més representatives potencialment afectades per la futura norma.

L’alcalde, Jordi Ignasi Vidal, va assegurar que tal com es va fer amb l’ordenança de mercats, l’objectiu és conèixer l’opinió de la gent i adaptar-la a les línies mestres de la futura ordenança. El consistori treballa en la compra de més pisos i media amb propietaris perquè posin les seues cases de lloguer. “Tot això obliga a crear una normativa i actuar d’una manera més ordenada”, va indicar. Vidal va recordar que actualment a Balaguer hi ha més demanda de pisos que oferta i l’objectiu és adquirir pisos buits d’entitats bancàries o fer de mediadors perquè es posin a disposició de la borsa d’habitatge públic. Actualment, aquesta borsa de pisos privats compta amb 80 immobles que ja estan ocupats. A aquests, s’hi ha de sumar la quinzena que hi ha a la borsa del lloguer social de l’ajuntament, que a finals d’any tindrà uns quaranta pisos.

En aquest sentit, l’edil de Governació, Afers Socials i Participació, Kevin Bruque, va explicar que l’objectiu de la consulta i de la futura ordenança és diversificar l’adquisició de pisos a totes les zones de Balaguer, “no només al centre de la ciutat” i aconseguir així oxigenar l’habitatge públic a la ciutat.

tracking