SEGRE

ESNOTICIA

Dos de cada 10 municipis de Lleida, encara lliures de Covid

Poc més de quaranta i la xifra ha anat disminuint || Poblacions tant del pla com del Pirineu, totes amb pocs habitants

Els Omells de na Gaia és l’únic municipi de l’Urgell sense Covid.

Els Omells de na Gaia és l’únic municipi de l’Urgell sense Covid.JORDI GUARDIOLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Poc més de 40 municipis de Lleida continuaven aquesta setmana lliures de Covid-19, al no haver registrat cap cas des de l’inici de la pandèmia. Així es desprèn de dades de la Generalitat i de fonts municipals. El nombre d’aquestes poblacions ha anat disminuint i ara suposen un 18% dels 231 de la província. Aproximadament, dos de cada deu.

Hi ha municipis sense Covid al pla i el Pirineu, i tots tenen un reduït nombre d’habitants. Poca població i activitat redueixen el risc de contagis, però no l’eliminen en absolut: algunes poblacions de menys de 250 veïns han registrat casos en els últims mesos. Al juliol, hi havia més de 50 municipis sense contagis.

Els contagis registrats en alguns municipis són d’empadronats que viuen en una altra localitat

L’Alt Urgell és la comarca amb més municipis sense contagis. Són Alàs i Cerc, Arsèguel, Cava, Cabó, Estamariu, Fígols i Alinyà, Josa i Tuixent, la Vansa i Fòrnols, Peramola, Pont de Bar i Valls d’Aguilar. La segueix les Garrigues, amb deu poblacions lliures de Covid-19: Bovera, Castelldans, la Floresta, el Soleràs, Granyena, l’Albagés, Tarrés, els Torms, el Vilosell i la Pobla de Cérvoles. A la Noguera, hi ha cinc localitats sense contagis: la Baronia de Rialb, Alòs de Balaguer, Tiurana, Oliola i Cabanabona. A la Segarra són quatre (Biosca, Montoliu, Granyanella i Granyena), i n’hi ha quatre més al Pallars Sobirà: Farrera, Esterri de Cardós, Alins i Tírvia. A Aran són Arres, Bausen i Canejan.

Al Pallars Jussà, Sant Esteve i Llimiana segueixen sense contagis. A Talarn se n’han registrat dos, tot i que són persones empadronades que resideixen de forma habitual en un altre municipi. Això es dóna en altres poblacions on es registren casos. Al Solsonès, no hi ha hagut contagis a Lladurs i la Molsosa. Aquesta mateixa setmana, Salut va anunciar contagis confirmats per PCR a Castellar de la Ribera i Pinell.

Només Riu de Cerdanya continua sense contagis en aquesta comarca, i els Omells de na Gaia és l’únic de l’Urgell. Hi ha hagut casos des del començament de la pandèmia a tots els de l’Alta Ribagorça, el Segrià i el Pla.

tracking