SEGRE

CCOO exigeix al Govern la "immediata posada en servei" de 12 trens a la línia de Manresa

Un tren de la línia de Manresa.

Un mort i vuit ferits en un xoc entre dos trens de Rodalies a ManresaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

CC.OO. de Catalunya ha assegurat aquest dilluns que exigirà a la Generalitat "la immediata posada en servei" de 12 freqüències de trens en la línia Lleida-Manresa (Barcelona), sense esperar al 2024, quan el Govern preveu que operi en la línia Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). El sindicat ha afirmat en un comunicat que valora molt positivament l’increment de serveis ferroviaris en la línia Lleida-Manresa anunciats divendres pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i ha exigit que "transitòriament sigui Renfe qui realitzi els 12 serveis, ja que actualment és l’únic operador que disposa de personal i material adequat".

CC.OO. ha fet aquestes afirmacions dos dies després que Calvet anunciés que la Generalitat encarregarà a FGC donar servei el 2024 de la línia Lleida-Manresa, en la qual ara opera Renfe amb la previsió de doblar les expedicions entre Lleida i Cervera (Lleida), en passar de les sis actuals per sentit dia feiner a les 12 previstes, i que entre Cervera i Manresa (Barcelona) passin de les tres actuals a cinc.

La central sindical exigeix al Govern que durant el període transitori "fins l’efectiva posada en servei prevista per a l’any 2024, que podria demorar-se en el temps o no arribar a executar-se, com ha passat amb infinitat de projectes ferroviaris", determini que sigui Renfe qui realitzi la prestació de les 12 circulacions.

Ha precisat que en l’actualitat Renfe ja disposa d’unitats de les sèries 463, 464 i 447 reformades, que són accessibles i resultarien adequades per a la prestació de servei a la línia, i a més compta amb "excel·lents professionals" amb un alt grau d’experiència, per la qual cosa es podrien posar en servei les 12 circulacions immediatament.

La central sindical ha apuntat també que considera "totalment insuficient que només s’incrementi un únic servei en la línia de Lleida-Montblanc (Tarragona) i inconcebible que en la línia de Lleida-Montsó (Osca) únicament hi continuï havent tres circulacions i cap d’elles no tingui parada a Almacelles i a Raimat (Lleida)".

tracking