SEGRE

EMERGÈNCIES ACCIDENTS

Tretze hores de rescat a Collegats després de passar la nit amb el ferit

Efectius dels Bombers i un sanitari del SEM es van quedar amb ell davant la dificultat de traslladar-lo || Es va fer mal al turmell i van evitar que tingués hipotèrmia

Bombers de la Generalitat a l’arribar fins a l’escalador.

Bombers de la Generalitat a l’arribar fins a l’escalador.SEM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Bombers de la Generalitat van rescatar ahir a primera hora del matí un escalador ferit al turmell després de passar la nit al ras a la Pobla de Segur, a la via d’escalada Tànger situada al congost de Collegats. L’avís de l’emergència es va produir dissabte pocs minuts abans de dos quarts de vuit de la tarda. Davant la impossibilitat d’activar l’helicòpter a causa tant del difícil accés de la zona, com de les condicions meteorològiques i amb l’arribada de la posta de sol, el dispositiu de rescat va decidir que la millor opció era passar la nit al ras al costat del ferit i esperar l’endemà que l’helicòpter efectués l’evacuació en condicions més segures.

Així mateix, membres del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers van arribar fins a l’escalador per terra al voltant de les onze de la nit i el van traslladar fins a la capçalera de la muntanya per passar-hi junts la nit. En aquest sentit, van ser sis membres del GRAE i un sanitari del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) els que van passar tota la nit amb l’escalador, al qual van protegir perquè no tingués hipotèrmia, igual que al seu acompanyant, i al qual també van administrar analgèsics per al dolor. Finalment, a primera hora del matí l’helicòpter va poder evacuar-lo i sobre dos quarts de nou del matí una ambulància va poder traslladar-lo a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida des del municipi de la Pobla de Segur amb un pronòstic menys greu. El rescat va durar finalment tretze hores.

A primera hora del matí va poder ser evacuat i traslladat a l’hospital Arnau de Vilanova

Aquest mes d’agost, els Bombers van efectuar més de trenta rescats a la província de Lleida, la majoria en comarques del Pirineu, xifra que suposa una mitjana de gairebé dos casos per dia. El principal motiu que explica aquest nombre d’intervencions és l’augment de persones que practiquen activitats de muntanya. D’altra banda, durant els primers set mesos d’aquest any, els serveis d’emergències van portar a terme un total de 115 rescats de muntanya, xifra que representa dotze actuacions menys que en el mateix període del 2019. Aquest descens es va produir sobretot a causa del confinament i les restriccions de mobilitat.

tracking