SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Busquen una jove parella desapareguda a Aigüestortes

Mossos i Bombers activen el dispositiu després de la denúncia de les famílies

Imatge d’arxiu d’una recerca aquest estiu a Aigüestortes.

Imatge d’arxiu d’una recerca aquest estiu a Aigüestortes.BOMBERS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra i els Bombers de la Generalitat van iniciar ahir al Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici la recerca d’una parella, tots dos de vint-i-set anys. Les famílies van denunciar la desaparició després que diumenge passat no tornessin al seu domicili, segons va informar la policia autonòmica. La parella, que seria de l’àrea metropolitana de Barcelona, tenia previst seguir la ruta dels Carros de Foc, que és un recorregut circular que uneix els nou refugis del parc, situats per sobre dels 1.800 metres d’altitud.

El vehicle dels dos senderistes va ser trobat en un aparcament d’Espot. Els Bombers de la Generalitat van activar dos helicòpters i quatre equips terrestres. Per la seua part, els Mossos van treballar amb membres de la unitat de muntanya i de seguretat ciutadana.

Un dels inconvenients més grans de la recerca és que no tenien una zona concreta de la desaparició. A més, aquest divendres passat va nevar a la zona i les condicions meteorològiques del cap de setmana van ser adverses, amb vent i una caiguda pronunciada de les temperatures. El dispositiu va finalitzar passades les 20.00 hores amb l’arribada de l’ocàs i està previst que es reprengui aquest matí.

Els rescats i els accidents de muntanya s’han disparat aquest estiu al Pirineu, i especialment a Aigüestortes.

Quatre excursionistes han perdut la vida aquest estiu al parc per caigudes. El principal motiu ha estat l’increment de l’afluència de turistes que, pel coronavirus, han optat per dur a terme activitats i vacances a la muntanya i han descartat així altres destinacions habituals en aquesta època com les de la costa.

Així mateix, els Bombers van rescatar aquest diumenge passat a primera hora del matí un escalador ferit al turmell després de passar la nit al ras a la Pobla de Segur, al congost de Collegats. Els Bombers i un sanitari del SEM van passar tota la nit de dissabte amb ell, ja que no van poder rescatar-lo al fer-se fosc. Van passar tretze hores.

tracking