SEGRE

INICIATIVES TURISME

Cooperativa turística a l'Alt Urgell i els Pallars per promocionar Boumort

Promouen diferents estades sostenibles i experiències entre aquests dos territoris

El guia d’Indòmit, Albert Cereza, durant la presentació.

El guia d’Indòmit, Albert Cereza, durant la presentació.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Alt Urgell i els Pallars compten amb una nova cooperativa ecoturística, que promourà tres experiències turístiques sostenibles guiades per donar a conèixer la Reserva Nacional de Caça de Boumort. El projecte naix de la mà de l’allotjament rural Cal Rossa de Taús (Valls d’Aguilar), del refugi de Cuberes (Pallars Sobirà) i de l’empresa de guies en la naturalesa Salvatgines, que ofereixen diferents tipus d’estades i activitats en enclavaments fora dels circuits habituals.

Els beneficis de la cooperativa, tal com van donar a conèixer ahir els promotors a Taús, “revertiran en accions destinades al territori i consensuades amb els veïns”, situat entre les comarques de l’Alt Urgell, del Pallars Sobirà i del Jussà. Així, la Cooperativa Boumort Indòmit Ecoturisme oferirà experiències en un territori molt poc poblat (amb una densitat de població de 0,2 habitants per quilòmetre quadrat) i inclourà una superfície de 160 quilòmetres quadrats. Segons va explicar ahir Xavi Escribà, de Cal Rossa, ho farà des de la primavera fins a finals de juliol “per evitar coincidir amb els períodes de l’any amb més afluència de visitants, com la tardor amb la brama del cérvol”.

Les tres experiències seran conduïdes per un guia ambientòleg. Inclouen àpats amb productes de proximitat “per donar valor als productors locals” i “recuperar plats tradicionals de la gastronomia de muntanya”; allotjaments “amb identitat pròpia” d’entre tres i set nits, i desplaçaments en 4 x 4.

Els tres paquets són Boumort Natura, per a famílies i grups d’amics; Boumort Salvatge, per a amants de la fotografia de fauna, paisatges i via làctia; i Boumort a Peu, per a senderistes amb etapes diàries d’entre 10 i 12 quilòmetres.

tracking