SEGRE

COMARCAS

El brot a la residència de Bellpuig deixa dos víctimes mortals

Imatge de l’exterior de la residència Monestir de Sant Bartomeu.

Imatge de l’exterior de la residència Monestir de Sant Bartomeu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La residència monestir de Sant Bartomeu de Bellpuig, on es va detectar un brot de coronavirus amb 49 positius (41 residents i 8 empleats), ha registrat dos defuncions. El brot es va detectar a mitjans de setembre i des d’aleshores set usuaris van haver de ser hospitalitzats, segons van informar ahir fonts municipals. Un d’ells va perdre la vida a l’hospital per un atac de cor i l’altre a la residència. Tots dos tenien patologies prèvies i el seu estat de salut era delicat. Respecte a la resta d’hospitalitzats, estava previst que ahir comencessin a rebre les primeres altes. A més, es faran les proves PCR i les de serologia, que detecta anticossos del SARS-CoV-2, als empleats contagiats per saber si ja poden reincorporar-se.

D’altra banda, el gerent de l’Institut Català de la Salut (ICS) a Lleida i de Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), Ramon Sentís, va admetre la “necessitat de replantejar el model residencial actual” després que famílies de les residències Balàfia 1 i 2 de Lleida ciutat, que gestiona GSS, reivindiquessin “un nou model”.

Familiars d’aquestes residències exigeixen canviar el model i Salut ho veu necessari

En un manifest, les famílies assenyalen que “la situació de les residències no ha estat mai bona, però amb la Covid s’han evidenciat les carències del model, per la qual cosa en demanem un de centrat en la persona”. A més, exigeixen “una investigació sobre les defuncions que hi ha hagut al nostre país”. A la de Balàfia 1 es van registrar almenys tretze morts. Reclamen que “les persones grans no hagin d’estar mai més tancades com si fossin presoners; per a una mort digna, justícia i reparació; per a un model públic que no tingui com a finalitat l’enriquiment de grans empreses; un augment de la ràtio d’empleats per resident; un sou digne per a les treballadores dels centres residencials i sociosanitaris i un augment en la formació dels professionals que treballen amb persones dependents”. Dissabte passat, algunes de les famílies van protestar per tot això a Barcelona.

tracking