SEGRE

ESQUÍ NOVA TEMPORADA

Ferrocarrils prepara pistes per obrir a partir de l'1 de novembre després de l'última nevada

Per aquesta data estaran a punt tots els dispositius a Espot, Port Ainé i Boí Taull || Baqueira manté l'obertura per abans del pont de la Puríssima malgrat tenir neu, igual que Port del Comte

El port de la Bonaigua, on va ser necessari l’ús de cadenes divendres passat per la nevada.

El port de la Bonaigua, on va ser necessari l’ús de cadenes divendres passat per la nevada.RAMON BAYLINA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La nevada més gran en vint anys registrada en un mes de setembre i que el cap de setmana va deixar als cims més de 30 centímetres i temperatures sota zero al Pirineu ha animat les previsions, i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) tindrà Port Ainé, Espot i Boí Taüll a punt per començar la temporada 2020-21 a partir de l’1 de novembre. Segons fonts de l’entitat, en aquesta data estaran tots els dispositius preparats per poder estrenar la campanya si els gruixos es consoliden el mes que queda. “Aquest és el nostre calendari i el nostre objectiu encara que dependrà de molts altres factors”, van remarcar.

També en aquella època FGC preveu gestionar al cent per cent les instal·lacions de l’estació de l’Alta Ribagorça. S’ha de recordar que la passada campanya l’empresa pública Actius de Montanya i Ferrocarrils van formalitzar un conveni de cooperació per explotar Boí Taüll. Aquest canvi està pendent de ser aprovat en un pròxim acord del Govern (vegeu la pàgina 14).

El Servei Meteorològic de Catalunya va quantificar en més de 30 centímetres la neu caiguda a Certascan

Per la seua banda, Baqueira-Beret, a Naut Aran, té la previsió d’obrir la campanya la primera setmana de desembre, sobre el 3 o el 4, abans del pont de la Puríssima. Responsables de l’estació van indicar que hi ha neu a les muntanyes però encara falten dos mesos abans de la data habitual d’obertura, per la qual cosa seria precipitada qualsevol altra decisió. No obstant, no descarten que es pugui avançar al novembre si les circumstàncies així ho aconsellen com ja s’ha fet en altres campanyes en què s’han registrat nevades importants aquell mes. Pel que fa a Port del Comte, al Solsonès (juntament amb Baqueira, l’única en mans privades), un portaveu va indicar que durant tot el cap de setmana la neu només va servir per emblanquir les muntanyes però no per pensar a obrir la campanya d’esquí. “Per fer-ho cal que arribi el fred i nevades en cotes més baixes. Fins aleshores haurem d’esperar.” En aquesta mateixa situació es troben les estacions de fons de l’Alt Urgell i la Cerdanya. El temporal que va començar divendres amb vent del nord va acumular més de 30 centímetres de neu a Aran i el Sobirà i a Vielha va caure aiguaneu. Durant el cap de setmana es va arribar als 8 graus sota zero a 2.500 metres d’altitud, amb rècord de fred en zones altes. Les temperatures mínimes es van mantenir hivernals ahir i per avui també estaven previstes gelades a les cotes altes del Pirineu.

Els treballs s’han portat a terme a les quatre àrees de Baqueira, Beret, Bonaigua i Baciver per poder obrir la primera setmana de desembre sempre que les condicions ho permetin, segons van assenyalar fonts de l’estació. De fet, Baqueira ja va participar en una taula de treball amb el Conselh.

Els complexos ultimen les instal·lacions per la Covid-19 L’estació aranesa ha finalitzat la posada al punt de les instal·lacions per aquesta temporada d’hivern 2020-2021, tant els habituals treballs en pistes com als establiments interiors perquè l’estació sigui segura per a clients i treballadors a nivell sanitari per la crisi de la Covid.

tracking