SEGRE

Un municipi de Lleida vol atreure nous veïns i crea una borsa d'habitatges buits

Algerri

Algerri

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament d’Algerri ha impulsat una campanya a través de les xarxes socials de l’ajuntament per aconseguir dinamitzar l’economia local i atreure nous veïns perquè visquin i treballin a la població. La iniciativa Algerri. Una oportunitat per a l’emprenedoria, posa en relleu les facilitats per teletreballar amb l’arribada de la fibra òptica i la wifi pública, i l’existència d’espais públics per instal·lar-hi noves empreses a través del coworking. De forma paral·lela, el consistori ha iniciat la creació d’una bossa d’habitatges buits per fomentar que els propietaris els posin en lloguer.

Actualment, el 60 per cent dels habitatges de la població estan buits, molts requereixen reformes però “d’altres sí que són habitables i estan preparats per viure-hi”, van explicar des del consistori. Aquesta campanya s’emmarca en el projecte del consistori per frenar la despoblació i impulsar el desenvolupament local.

Durant les dos últimes dècades, Algerri ha perdut al voltant d’un 40 per cent de la població, van explicar des del consistori. L’alcalde, Miquel Plensa, va apuntar que la campanya és fruit de quatre anys de treball. Diversos municipis a Lleida han posat en marxa iniciatives de repoblació.

tracking