SEGRE

SEGURETAT POLÈMICA

Balaguer avala l'actuació policial en la detenció d'un menor

El vídeo de l’actuació que es va difondre a les xarxes socials.

El vídeo de l’actuació que es va difondre a les xarxes socials.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria de Balaguer va avalar ahir l’actuació policial de dos agents de la Guàrdia Urbana que dimarts van retenir un menor, al qual van donar una bufetada i van ruixar amb un esprai a la cara quan estava immobilitzat a terra. Els fets van ser difosos per les xarxes socials, com va publicar SEGRE, i han causat polèmica, per la qual cosa la CUP, entre d’altres, va exigir responsabilitats a l’ajuntament. El consistori va assenyalar que es van seguir tots els protocols en l’actuació policial.

Segons va explicar la Policia de Balaguer, el menor va ser advertit quan travessava el carrer per una zona no permesa i sense portar ben posada la mascareta. Segons els agents, el menor els va increpar amb una actitud “desafiadora”. A l’hora d’identificar-lo, segons els urbans, el jove s’hi va negar i va agredir un agent mossegant-li un dit.

La Paeria va assenyalar que l’actuació va ser proporcionada i es van complir els protocols. Els dos agents estan de baixa i el menor va declarar en seu judicial i va ser posat en llibertat, van assenyalar fonts judicials.

tracking