SEGRE

Dos residències del pla de Lleida i una del Pirineu, amb brots sense controlar

La unitat mòbil instal·lada a Alcarràs va efectuar 380 PCR i 64 tests serològics.

La unitat mòbil instal·lada a Alcarràs va efectuar 380 PCR i 64 tests serològics.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos residències de la regió sanitària de Lleida i una altra de la del Pirineu tenen brots de coronavirus sense controlar, ja sigui per l’aparició de nous casos o per la dificultat de sectorització del geriàtric, segons dades de la conselleria de Salut. Aquests tres centres són els únics de les dos regions sanitàries que estan classificats com a vermells, de forma que no poden rebre visites dels familiars. Fonts de la Generalitat van apuntar que la residència vermella del Pirineu és la de Puigcerdà, on el brot de coronavirus estaria estabilitzat. Van assenyalar que la setmana passada es va fer un cribratge a tots els professionals dels geriàtrics del Pirineu i només va sortir un positiu al centre d’aquesta localitat de la Cerdanya.

Val a recordar que Salut permet, sempre sota estrictes mesures de seguretat, les visites en les residències catalogades com a verdes (sense casos de coronavirus i sectoritzades) i en els espais nets de Covid dels geriàtrics taronges (amb casos i sectoritzades).

Per això, en pràcticament totes les residències de les comarques de Lleida es permeten les visites dels familiars, perquè al pla hi ha 69 centres verds i 2 de taronges, mentre que al Pirineu n’hi ha 13 de verds.

tracking