SEGRE

MUNICIPIS COMUNICACIONS

Sant Ramon repara la via que uneix els quatre nuclis

Reivindicació dels pagesos ja que és un camí molt utilitzat

El camí de Monrós que uneix els quatre pobles de Sant Ramon.

El camí de Monrós que uneix els quatre pobles de Sant Ramon.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Sant Ramon ha finalitzat reparacions al camí que uneix els quatre nuclis del municipi: Viver, Portell, Guspí i Sant Ramon. És un itinerari d’uns 7 quilòmetres, en el qual s’ha millorat la calçada de terra i s’han pavimentat alguns trams inundables. L’obra, que ha rebut finançament estatal, ha durat quatre mesos i ha costat 200.000 euros.

Segons l’alcalde, Aleix Bochaca, aquest camí evita el pas de maquinària agrícola per les carreteres principals i serveix d’enllaç per a aquests pobles. Va afegir que era una antiga reivindicació dels agricultors del territori que “hem aconseguit gràcies a la mediació de la subdelegació del Govern central”. El projecte pren el nom d’una població abandonada, Monrós, que es troba just entre els 4 pobles del municipi. Ara l’ajuntament espera dimarts una visita del subdelegat del Govern espanyol, José Crespín, en la qual sol·licitaran ajuts de l’Estat per completar l’última fase de rehabilitació del Santuari de Sant Ramon. Se centra en les teulades, l’escala principal d’accés al convent i reforçar el campanar. La inversió prevista és d’un total de 407.481 euros i el consistori ha tramitat una ajuda de 305.611 euros a través del Pla Nacional de Convents, del ministeri de Transports. La resta de l’obra la finançarà l’orde.

En un altre ordre de coses, Sant Ramon obrirà el cap de setmana vinent la sala de ball L’Envelat, tancada des del mes de març per la pandèmia. Segons l’alcalde, l’objectiu és obrir els caps de setmana “per recuperar l’economia local”.

tracking