SEGRE

ESNOTICIA

Troben sense vida la parella de metges lleidatans desapareguts a Aigüestortes

La parella de metges lleidatans desapareguts a Aigüestortes van ser trobats sense vida ahir després de quatre dies d'intensa recerca. Joan Boixadera i Lídia Bosch van iniciar fa 10 dies la travessia Carros de Foc. Divendres passat va ser l'última vegada que se'ls va veure. Les famílies van denunciar-ne la desaparició després que diumenge no tornessin.

Els cossos van ser trobats al migdia per agents de muntanya dels Mossos i GRAE dels Bombers.

Els cossos van ser trobats al migdia per agents de muntanya dels Mossos i GRAE dels Bombers.MOSSOS D’ESQUADRA

Creat:

Actualitzat:

Agents de muntanya dels Mossos d’Esquadra i GRAE dels Bombers de la Generalitat van localitzar ahir al migdia a prop de l’estany de Pòdo, al Circ de Colomers, zona perifèrica del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, els cossos sense vida de la jove parella de metges lleidatans desapareguts des de dilluns passat. Tot apunta que Joan Boixadera, de Sidamon, i Lídia Bosch, de Lleida, tots dos de 27 anys, es van veure sorpresos pel temporal de divendres passat, amb una caiguda en picat de les temperatures, una abundant nevada i fort vent. Precisament, divendres va ser l’últim dia que la seua família hi va contactar i van ser vistos a prop del refugi de Colomers després d’iniciar el dimarts de la setmana passada la ruta circular Carros de Foc. Dilluns passat es va iniciar la recerca després que les famílies en denunciessin la desaparició al no tornar diumenge al seu domicili com tenien previst. El seu cotxe va ser trobat estacionat en un pàrquing d’Espot. Finament, després de 4 dies d’intensa recerca, ahir van trobar els cossos sense vida, semisepultats per la neu i darrere d’una roca, segons va explicar Juanmi Riu, responsable del Grup de Rescat de Muntanya dels Pompièrs d’Aran. La principal hipòtesi que s’estudia és que es desorientessin. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va activar el seu helicòpter des de Tremp i un metge va certificar les morts. Els Mossos van coordinar les tasques judicials, com l’aixecament dels cossos i la identificació.

En l’operatiu d’ahir van participar més de 40 efectius amb dos dotacions aèries i 5 de terrestres dels Bombers, efectius de muntanya dels Pompièrs, 9 agents de la unitat de muntanya de Mossos, una unitat canina, diverses patrulles d’Agents Rurals i efectius del GREIM de la Guàrdia Civil. El dispositiu es va centrar en aquelles zones on hi havia més acumulació de neu i en les quals es preveia que podrien haver buscat refugi. L’estratègia prevista era mantenir un dispositiu ampli centrat a envoltar aquests punts tenint en compte que es volia aprofitar el temps favorable davant del canvi radical de la meteorologia previst per avui.

Dos llicenciats en Medicina per la UdL que treballaven al Josep Trueta

Joan Boixadera Bosch i Lídia Bosch Capdevila eren parella des de feia temps. De 27 anys i de Sidamon i Lleida, respectivament, tots dos es van llicenciar en Medicina a la Universitat de Lleida (UdL). Actualment treballaven per a l’Institut Català de la Salut (ICS) a Girona i estaven destinats a l’hospital Josep Trueta, on feien el MIR. Precisament, el centre va afirmar ahir a la tarda a través del seu compte a Twitter que “avui és un dia molt trist a l’hospital Trueta i l’ICS Girona. Volem expressar el condol als familiars i amics dels nostres companys i el nostre suport en aquests moments. Sempre us recordarem, Joan i Lídia”.

Per la seua part, la UdL va lamentar el tràgic succés i va donar el condol a la família. Així mateix, l’Associació MIR Espanya (AME) va afirmar que “volem expressar la nostra més profunda pena per la notícia de la mort de Joan Boixadera i Lídia Bosch, MIR de l’Hospital Josep Trueta. Donem el condol a la família i els seus amics propers per aquesta pèrdua i els enviem una abraçada de tots els MIR. DEP”. L’alcaldessa de Sidamon, Dolors Tella, va explicar que “Joan Boixadera era una persona implicada en les activitats de Sidamon”. L’ajuntament va lamentar “profundament” la tragèdia i s’ha posat a disposició de la família. Aficionats a la muntanya i als viatges, coneguts seus, els van definir com dos persones “molt obertes, sociables i afables”. Durant aquests dies han seguit de prop la recerca amb l’esperança que poguessin ser trobats amb vida. La notícia de la troballa dels cadàvers va ser un dur cop. Al dispositiu hi havia un familiar de la jove que és membre dels Bombers. 

tracking