SEGRE

MUNICIPIS AIGÜES

Bossòst exigeix impedir que les hidroelèctriques sequin el Garona

L'alcalde reclama a la CHE que investigui i imposi sancions

El curs de la Garona al seu pas per Bossòst a finals de setembre.

El curs de la Garona al seu pas per Bossòst a finals de setembre.A.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Bossòst ha enviat una carta al comissari d’aigües de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), Carlos Arrazola, per exigir-li mesures que evitin que el tram de la Garona quedi sec a l’estiu. L’alcalde, Amador Marqués, va recordar que aquest any s’ha tornat a repetir aquesta situació, que ve succeint als últims estius. Quan això succeeix, el tram del riu al seu pas per la població no porta ni el cabal ecològic. Això perjudica la fauna fluvial i la imatge turística del poble. “Des del juliol fins al setembre només es veuen les pedres al curs fluvial”, va dir Marqués.

El primer edil atribueix aquesta situació a les empreses hidroelèctriques que operen al municipi, d’una banda Endesa i de l’altra Generación Aranesa, que es culpen entre si de la falta de cabal.

L’ajuntament sol·licita que sigui el màxim òrgan de gestió de les aigües el que investigui i imposi les sancions corresponents per evitar que torni a passar. Marqués va indicar que el 2019 i el 2020 han estat especialment extrems pel que fa a la sequera i que aquesta situació no es pot repetir.

tracking