SEGRE

ESNOTICIA

Alerta a Cervera per 40 positius i set grups d'alumnes confinats

L'escola d'Almenar ja no té cap classe aïllada || En el conjunt de les comarques de Lleida hi ha un miler d'alumnes i professors en quarantena

Una veïna de Mollerussa vinculada a la docència es fa el PCR el passat 8 de setembre.

Una veïna de Mollerussa vinculada a la docència es fa el PCR el passat 8 de setembre.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Cervera, Joan Santacana, va donar a conèixer ahir la situació d’“alerta” per transmissió de la Covid a la capital de la Segarra després que s’hagin registrat al CAP quaranta positius. El rastreig per localitzar els focus ha portat al confinament domiciliari de 10 dies 7 grups d’estudiants de 4 dels 6 centres educatius de la ciutat. Concretament, 3 al Jaume Balmes, 1 a Les Savines, 2 a l’institut la Segarra i un a l’Antoni Torroja.

Segons Santacana, aquests estudiants tindran suspeses les classes presencials fins que es faci el test als alumnes i el personal docent afectat. Va dir que tot apunta que l’origen dels brots se centra en trobades socials i familiars, per la qual cosa demana que es minimitzin les activitats perquè es pugui controlar la propagació del virus. Cervera registra una mitjana de trentena de contagis a la setmana.

Per contra, l’escola d’Almenar no té des d’ahir grups confinats. Va arribar a tenir nou grups aïllats, però els 200 alumnes afectats per aquesta situació ja han pogut tornar a classes. Segons Educació tampoc tenen ja grups confinats Camps Elisis, Ciutat Jardí, Pràctiques II, Fedac i l’institut Ronda, i La Creu de Torrefarrera, mentre que a l’institut d’Almenar només en queda un. A la capital del Segrià, Educació va informar d’un grup confinat al col·legi Claver (26 alumnes i un docent) pel positiu d’un estudiant, així com un altre al Mater Salvatoris (22 alumnes confinats) i un altre al Joc de la Bola (24 estudiants i 2 docents aïllats).

Educació registra un grup aïllat a l’escola Arrels de Mollerussa (14 estudiants i 2 mestres) i un altre a Arrels II de Solsona (29 alumnes).

D’altra banda, ahir van tornar a l’escola Valeri Serra de Bellpuig els alumnes de les últimes tres classes que estaven confinats després de detectar un positiu en cadascuna, i també els nens de la llar d’infants de Vilagrassa.

A Bellpuig en només cinc dies el risc de rebrot ha passat d’1.086,73 a 280,26. Segons Educació, a l’Urgell hi ha 4 grups confinats, 3 a Aran i a la Segarra, 2 a les Garrigues i un al Solsonès.

El conjunt de les comarques de Lleida sumen 44 grups aïllats (29 al Segrià), així com un total de 1.042 persones aïllades i 152 positius acumulats, segons dades del departament d’Educació actualitzades a primera hora de la tarda d’ahir. N’hi ha menys que divendres, quan hi havia 54 grups confinats i 1.239 persones.

tracking