SEGRE

Quatre defuncions més per Covid en un geriàtric de Bellpuig

Una vintena de positius per brots en residències de Torre-serona, les Borges i Almacelles

Una sanitària rep una pacient que se sotmetrà a un test PCR, ahir, a Vilafranca del Penedès.

Una sanitària rep una pacient que se sotmetrà a un test PCR, ahir, a Vilafranca del Penedès.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quatre ancians més han mort per Covid-19 a la residència Monestir de Sant Bartomeu de Bellpuig, la qual cosa eleva el total a 6, segons van informar fonts municipals, després que fa unes setmanes es detectés un brot amb 49 positius. Tots els difunts eren persones amb patologies prèvies i el seu estat de salut era delicat. Dels set ancians que hi havia hospitalitzats, quatre han rebut l’alta.

Així mateix, Salut va notificar ahir cinc defuncions més per Covid, de les quals quatre corresponen a la regió sanitària de Lleida i una altra a la de l’Alt Pirineu i Aran, concretament a la Cerdanya. Així, els decessos acumulats ja són 347. D’altra banda, va registrar 104 casos més, 88 al pla (12.618 en total) i 16 al Pirineu (1.265 en total), i la província acumula 13.853 contagis. Segons el departament, dels nous casos registrats des del 30 de setembre, almenys 15 corresponen a usuaris de residències del Segrià, sis de les Garrigues i tres de la Noguera. Fonts de Salut van confirmar que hi ha un brot a la residència Icad de Torre-serona i un altre en la de les Borges, així com més casos al centre de Sant Joan de Déu d’Almacelles, com ja va avançar aquest diari.

Respecte al risc de rebrot, ha pujat a Ponent fins als 146 punts, però torna a estar per sota de la mitjana catalana (197) i a les comarques de muntanya ha baixat fins als 224,61, la segona regió de Catalunya amb la taxa més elevada.

Així mateix, hi ha 53 ingressats al pla, dels quals 7 són a l’UCI i 14, al Pirineu.

tracking