SEGRE

POLÍTICA PARTITS

PP i PSC presenten una moció de censura contra l'alcaldessa de Gimenells

El PSC demana al seu regidor que reconsideri la decisió, que no compta amb l'aval del partit || El ple se celebrarà el dia 22 i el popular Dante Pérez i Iván Alcolea es repartiran l'alcaldia fins al 2023

Alcolea i Pérez, segon i tercer per l’esquerra, amb els altres tres edils del PP a Gimenells.

Alcolea i Pérez, segon i tercer per l’esquerra, amb els altres tres edils del PP a Gimenells.PP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els quatre edils del PP i el regidor d’Independents per Gimenells i Pla de la Font - Candidatura de Progrés (vinculada al PSC) van presentar ahir una moció de censura contra l’actual alcaldessa, Emma Solans, de Som Poble. La censura, que es debatrà en un ple que tindrà lloc el pròxim dia 22, arriba després que el PP hagi arribat a un acord amb l’edil socialista, Iván Alcolea, que va substituir Antonio Miguel Pardos, que va morir fa just un any.

A finals del 2019, el PP ja va proposar al PSC una moció de censura, encara que els socialistes la van descartar. En aquest sentit, el primer secretari del PSC a Lleida, Òscar Ordeig, va assegurar que “com a partit no hi estem d’acord” i va dir que demanaran a Alcolea que “ho reconsideri”. Ordeig va apuntar que el PSC no en sabia res, que parlaran en els pròxims dies i que “quan tinguem tota la informació ja veurem què fem”.

Aquesta serà la 4a censura de l’any a Lleida, xifra que no es donava des del 2004, i la cinquena del mandat

Si prospera la moció de censura, Alcolea ocuparà l’alcaldia durant vuit mesos i després l’ostentarà Dante Pérez (PP) fins que acabi aquest mandat, el maig del 2023. Pérez va explicar que han arribat a un acord “per establir un projecte de poble” que “sigui orgullós dels seus orígens”, vinculats a l’Institut Nacional de Colonització. Va recordar que el PP va guanyar les últimes eleccions municipals amb quatre edils i es va quedar “a 16 vots de la majoria absoluta”. Som Poble va aconseguir també quatre regidors i va ser Pardos qui va inclinar la balança a favor dels independents, encara que no va entrar al govern municipal. Des del PP van assenyalar que el resultat dels comicis “va evidenciar que els veïns volien un govern popular i no un d’independentista, que és el que, en definitiva, representa l’actual alcaldessa”. Solans va assenyalar que el seu acord amb Pardos va ser “treballar pel poble de Gimenells i Pla de la Font i deixar el consistori al marge de polèmiques” i va assegurar que “hem complert el pacte”. Alcolea va rebutjar fer declaracions.

Aquesta serà la cinquena moció de censura del mandat, després de les del consell del Sobirà (2019) i les de Ponts, Maldà i Cervera (2020). Cal remuntar-se al 2004 per trobar un any amb quatre mocions de censura. En el darrer mandat només n’hi va haver una, també a Gimenells, presentada el 2018 pel PSC i el PDeCAT després que Pérez, que llavors ocupava l’alcaldia pel PSC, estripés el carnet del partit i es presentés a les eleccions al Parlament pel PP.

tracking