SEGRE

TRIBUNALS RACISME

Insten a investigar per delicte d'odi l'agressió d'Artesa de Segre

La víctima sol·licita al jutge una ordre d'allunyament de l'agressora || Ahir es va suspendre un judici ràpid per obrir més diligències

Concentració en suport a la víctima divendres a Artesa de Segre.

Concentració en suport a la víctima divendres a Artesa de Segre.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’acusada d’una agressió racista a una jove d’Artesa de Segre el passat dia 30 de setembre serà investigada per un delicte d’odi i contra la integritat moral, després que ahir se suspengués el judici ràpid previst a Balaguer per poder obrir més diligències judicials. La víctima, de 22 anys, va sol·licitar que l’agressora sigui acusada d’un delicte d’odi i no només d’un per lesions lleus que seria castigat amb una multa. Fonts judicials van assenyalar que s’obriran més diligències d’investigació i que el cas passarà a un jutjat d’instrucció de Lleida.

La jove, així mateix, va sol·licitar al jutge una ordre d’allunyament respecte a l’acusada perquè aquesta no pugui atansar-se a menys de 50 metres o comunicar-se amb ella fins que finalitzi la instrucció a l’assenyalar que té “por” després de l’agressió que va patir en ple carrer. En declaracions a ACN, va assenyalar que vol que l’agressora “tingui el càstig que mereix i que la societat s’adoni que és molt greu atemptar contra una persona pel simple fet de com va vestida, en el meu cas per portar el vel”.

La víctima demana al jutge que l’agressora no pugui atansar-se a ella mentre duri la instrucció

Els fets van tenir lloc fa una setmana a Artesa de Segre. La jove sortia de casa per anar a buscar la seua filla al col·legi quan es va creuar amb dos dones i una d’elles li va recriminar que portés la mascareta mal posada. La víctima li va respondre que acabava de sortir de casa i es va posar bé la mascareta però, segons la denúncia, una dona la va empènyer i li va clavar cops de puny i puntades de peu al crit de “mora de merda, vés-te’n al teu país”. L’ajuntament d’Artesa de Segre va convocar una concentració de suport a la jove i en rebuig de l’agressió racista en la qual van participar un centenar de veïns.

Per una altra banda, els periodistes Miquel Ramos i David Bou han publicat un informe en el qual documenten un centenar de delictes a Espanya amb víctimes mortals relacionats amb la xenofòbia, l’aporofòbia o l’LGTBIfòbia. A l’informe s’inclou l’assassinat d’un jove magrebí a Granyanella l’any 2005 en el qual els tres acusats van ser absolts.

tracking