SEGRE

PATRIMONI OBRES

Obres de reforma de l'església del Palau, tancada fa més d'un any

La primera fase tindrà un pressupost de 100.000 euros i començarà aquest mes

El Palau va presentar les jornades d’estudis i patrimoni.

El Palau va presentar les jornades d’estudis i patrimoni.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La parròquia del Palau d’Anglesola preveu iniciar aquest mes les esperades obres de reparació del temple, tancat des de mitjans d’agost de l’any passat per despreniments al fals sostre del cor. Aquest incident va evidenciar la necessitat d’una reforma integral d’aquest edifici, que data de l’any 1802. La reforma s’ha dividit en tres fases. La primera s’iniciarà aquesta tardor i se centrarà en la infraestructura de l’edifici.

Compta amb un pressupost de 100.00 euros, dels quals 40.000 procedeixen de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, 30.000 de la parròquia del Palau (producte d’una col·lecta de donatius que ha dut a terme el municipi) i 30.000, del bisbat de Solsona.

Una segona fase abordarà la consolidació dels fonaments i la parròquia té previst reunir-se amb el bisbat per demanar-li que sol·liciti un crèdit per sufragar el cost.

Una tercera fase serà la reparació de la façana i el campanar. L’església del Palau serà un dels elements que es podran visitar diumenge vinent a les Jornades Europees del Patrimoni, que el Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà celebrarà aquest any en aquest municipi en col·laboració amb el consistori.

Les jornades sobre patrimoni començaran al migdia i inclouran visites guiades pel nucli antic del Palau, l’estació del Carrilet i la centenària Cooperativa del Camp. Els participants s’organitzaran per grups i visitaran els diferents espais per torns.

D’aquesta manera, cada zona comptarà amb els seus guies: Francesc Balcells i Carme Miró a la cooperativa; Laura i Sebastià Garralón, al nucli antic, i Santi Campo i Fina Torregrossa al Carrilet. Per participar-hi serà necessària la reserva prèvia.

Repàs de la crònica negra del Pla, a les Jornades d’Estudis El municipi del Palau d’Anglesola també acollirà les onzenes Jornades d’Estudis sobre el Pla d’Urgell, que comptaran amb la participació de divuit investigadors. Serà el dissabte 17 i, segons van explicar el president de Mascançà, Jaume Suau, i l’alcalde, Francesc Balcells, aquest any tractaran diferents temàtiques, entre les quals un repàs de la crònica negra de la comarca entre els anys 1874 i 1899 a càrrec de Vicent Lladonosa i Felip Gallart. Per la seua part, Esteve Mestre parlarà sobre els cent anys de futbol al Pla d’Urgell i Jordi Bonilla farà una exposició sobre el panorama musical des del 1950 fins a l’actualitat. Entre d’altres, Jaume Suau presentarà un estudi sobre malalties i pandèmies que ha patit el municipi de Bellvís.

tracking