SEGRE

MUNICIPIS SERVEIS

Veïns d'Alfarràs decidiran si l'aigua es municipalitza

Poden votar fins al dia 16 a l'ajuntament o des de casa

El dipòsit d’aigua on han començat les obres de la xarxa.

El dipòsit d’aigua on han començat les obres de la xarxa.A.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns majors de divuit anys empadronats a Alfarràs poden votar des d’aquest dilluns 5 fins al dia 16 sobre el model de gestió de l’aigua de boca, és a dir, si volen que es faci mitjançant una empresa privada, com fins ara (ho fa Cassa), o prefereixen municipalitzar el servei. Poden fer-ho a través de la pàgina web del consistori, de manera presencial o a través del vot des del domicili.

La renovació de la xarxa d’aigua de boca és el principal projecte del nou equip de govern de JxCat per a aquest mandat. El fet que perdi el 50 per cent dels cabals suposa un important cost que segons l’alcalde, Joan Carles Garcia, impedeix a l’ajuntament afegir-se a la Mancomunitat d’Aigües de Pinyana, ja que encariria encara més la factura de l’aigua. La seua renovació va motivar una confrontació en l’anterior mandat municipal, liderat pel socialista Kleber Esteve, ara a l’oposició.

Actualment, el sistema perd fins a un 50% dels cabals, cosa que implica un important cost

El procés per abordar la consulta popular va començar el 21 de setembre informant la població dels pros i contres de cada model de gestió, públic o privat, i s’han repartit tríptics casa per casa. El resultat de la votació se sabrà el dia 16 d’aquest mes d’octubre.

Garcia creu que és una qüestió important que ha de transcendir al que duri el mandat d’una formació, per la qual cosa els veïns han de decidir. La concessió de la gestió de l’aigua de boca a Cassa es va fer el 2006 i va finalitzar el 2010. Des d’aleshores s’ha anat prorrogant. Per la seua part, l’ajuntament ha iniciat les obres de reparació de la xarxa cobrint el dipòsit, que ha costat 128.000 euros.

tracking