SEGRE

INFRAESTRUCTURES INTERNET

Tots els municipis del Sobirà i la Ribagorça tindran fibra òptica de la Generalitat el 2021

Suposarà una inversió de 7,8 milions, que se sumaran als 2,5 que ja s'han gastat al Sobirà || El conseller Puigneró destaca que “el teletreball està fomentant un increment dels censos”

Puigneró va visitar ahir el Pallars i l’Alta Ribagorça (a la imatge).

Puigneró va visitar ahir el Pallars i l’Alta Ribagorça (a la imatge).CONSELL COMARCAL DE LA ALTA RIBAGORÇA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tots els municipis del Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça estaran connectats a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat el 2021. El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, va explicar ahir que el projecte comportarà una inversió global de 7,8 milions, que se sumen als 2,5 milions que ja s’han destinat al Sobirà per desplegar la fibra fins a Sort i el tram entre Llavorsí i Aran. Així, aquestes dos comarques seran, després del Barcelonès i el Maresme, les primeres a tenir totes les localitats connectades. Això significarà també que aquesta tecnologia arribarà a la pràctica totalitat de la població, encara que quedaran petits nuclis que es deixen per a una altra fase. En aquest sentit, Puigneró va apuntar que en aquests casos s’hauran de buscar “altres fórmules” amb la col·laboració d’ajuntaments, consells i la Diputació i va dir que es podria optar per tecnologia sense fil.

Portar la fibra òptica a tots els municipis del Sobirà suposarà una inversió de 3,4 milions, que es destinaran al desplegament a la vall de Cardós, vall Ferrera i els trams entre Tírvia i Burg, Sorpe i Isil i Sort i Baix Pallars. A l’Alta Ribagorça, el Govern destinarà 4,4 milions, dels quals 2,5 corresponen al tram de la Pobla de Segur al Pont de Suert. Puigneró va dir que la capital de la Ribagorça és l’única que queda per connectar, una cosa que va atribuir al fet que no hi ha carreteres de la Generalitat que transcorrin pel municipi. Vilaller i la Vall de Boí també quedaran cobertes amb la fibra òptica, per la qual cosa el 99,3 per cent de la població de la comarca podrà disposar d’aquesta tecnologia.

El conseller d’Empresa va dir que hi ha persones que esperen aquesta tecnologia per instal·lar-se en pobles

Així mateix, Puigneró va explicar que “segurament som el departament que ha invertit més en aquesta legislatura a les comarques del Pirineu i Aran”. Va ratificar que “el teletreball està fomentant increments de censos en molts municipis i la gran necessitat que tenen en aquests casos és precisament la connectivitat”. En aquest sentit, el conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, va dir al Parlament que hi ha persones que estan esperant la fibra òptica per empadronar-se als pobles. A les comarques de Lleida, molts municipis han vist créixer els seus censos des de l’inici de la crisi del coronavirus (vegeu SEGRE d’ahir). La presidenta del consell de la Ribagorça, Maria José Erta, va explicar que a Vilaller s’han empadronat unes 25 persones en un mes i que tenen constància que hi ha interessats a instal·lar-se a la comarca quan hi hagi fibra.

tracking