SEGRE

ESNOTICIA

Cervera realitzarà més de 1.500 tests en quinze dies per tallar cadenes de contagi

Suposa el 16% de la població de la ciutat, després de multiplicar per 2,5 els positius

Una dona al sotmetre’s ahir a un test PCR en el cribratge que es porta a terme a Cervera.

Una dona al sotmetre’s ahir a un test PCR en el cribratge que es porta a terme a Cervera.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Salut porta a terme des d'ahir i fins avui un cribratge massiu a Cervera, dirigit a 650 persones, especialment famílies de l'entorn escolar i algunes petites empreses en què es van detectar casos de Covid. Aquesta setmana també s'ha testat 114 escolars i en els propers dies es faran 800 PCR més en tots els centres educatius de la ciutat.

El departament de Salut farà més de 1.500 proves PCR a Cervera en dos setmanes per detectar casos de Covid-19 asimptomàtics, tallar les cadenes de transmissió i reduir la velocitat de contagi després que la capital de la Segarra hagi multiplicat per 2,5 els positius actius des del cap de setmana passat. Aquest és el cribratge més massiu del qual es té constància a Lleida, que suposarà fer proves a un 16 per cent dels veïns de Cervera. El director de l’ABS Cervera-Guissona, Antoni Solé, va explicar ahir que “hem passat d’una mitjana de 20-25 casos actius diaris a 69 [dades d’ahir] i 61 més de possibles [a l’espera del resultat de la PCR]”. El risc de rebrot a la capital de la Segarra és de 1.535 (molt alt) i la taxa de contagi és d’1,94.

D’aquestes més de 1.500 PCR, un total de 650 es fan entre ahir i avui en un cribratge massiu al pavelló polivalent. L’alcalde, Joan Santacana, va explicar que “està dirigit a la població en general però especialment a aquells col·lectius en els quals hem detectat casos, com les famílies de l’entorn escolar i algunes petites empreses”.

Durant la setmana que ve, està previst que es portin a terme 800 PCR més en tots els centres educatius de la ciutat i durant aquesta setmana també s’han fet test a 114 escolars després de detectar set alumnes positius, cosa que ha obligat a aïllar preventivament sis classes (tres de l’escola Jaume Balmes, dos de l’institut La Segarra i una de l’institut Antoni Torroja). Per la seua banda, la gerent de les regions sanitàries de Lleida i del Pirineu, Divina Farreny, va explicar que l’increment de casos es deu a “situacions familiars de celebracions des de finals de setembre de les quals ara recollim els contagis i d’algunes petites empreses”. Farreny va recordar que també hi va haver brots a les residències tot i que ara la situació als centres geriàtrics de la ciutat ja està normalitzada. Per a Farreny és molt important “aquesta acció per detectar possibles asimptomàtics i fer els aïllaments i les quarantenes corresponents”.

La gerent de Salut a Lleida va posar en relleu “el treball conjunt per intentar reduir els riscos”. “Podem invertir molts recursos personals i materials a realitzar proves PCR però si després sortim, ens reunim amb dotze persones i ens traiem la mascareta sense mantenir la distància, serveix de poc. La situació està creixent i hem d’estar en alerta”, va afegir Farreny. En aquest mateix sentit es va pronunciar l’alcalde de Cervera, que va demanar a la ciutadania “portar mascareta en qualsevol lloc, tant a les tertúlies de bar (només ens l’hem de treure en el moment de beure) com quan parlem amb el company de feina o bé a la sortida de l’escola. Aquesta és per ara la manera més efectiva d’evitar la transmissió del virus i que no augmentin de nou els positius”.

Així mateix, al Pla, l’institut La Salle de Mollerussa ha confinat una classe amb seixanta-cinc aïllats que dijous no constaven al registre del departament. A la Seu d’Urgell, el col·legi Pau Claris ha confinat un altre grup i en total ja són dos. A la Val d’Aran s’ha detectat un positiu a l’Institut d’Ostalaria de Les. A més a més, al conjunt de la demarcació s’han detectat setanta positius en centres educatius durant els últims deu dies, segons dades d’Educació.

Més de 1.300 aïllats de 56 grups en col·legis i instituts Un total de 1.339 alumnes i professors de cinquanta-sis centres educatius de les comarques de Lleida estan aïllats per algun positiu en Covid-19, segons les dades de la conselleria d’Educació. Això suposa unes desenes més de confinats i vuit grups més. Aquest augment es deu, en part, a les dades del Segrià. En aquesta comarca, hi ha dos grups confinats més al col·legi Mater Salvatoris, que en té un total de tres i setanta-quatre aïllats; un nou grup als instituts Màrius Torres i Torre Queralt.

tracking