SEGRE

MUNICIPIS CELEBRACIONS

Suspenen les fires d'Esterri i el Pont de Suert per

Centrades en la gastronomia i en la mostra i venda de bestiar

Imatge d’arxiu de la Fira de la Girella del Pont de Suert.

Imatge d’arxiu de la Fira de la Girella del Pont de Suert.SEGRE.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pandèmia de la Covid continua suspenent fires i festes. En aquesta ocasió la Fira de la Girella del Pont de Suert i la Fira i el Mercat de Santa Teresa d’Esterri d’Àneu. Segons l’alcalde de la capital de l’Alta Ribagorça, Josep Antoni Troguet, és la primera vegada que succeeix en vint anys, però el fet que la previsió que els contagis no remeti “ens ha fet prendre aquesta decisió per prudència i responsabilitat”. La fira entorn d’aquest embotit artesanal que la Confraria de Sant Sebastià elabora amb carn de corder se celebra l’últim cap de setmana del mes d’octubre. A la darrera edició va reunir més de 8.000 persones i 130 expositors, per la qual cosa “a causa de la crisi sanitària i per seguretat, és millor esperar a l’any que ve. No ha estat una decisió fàcil ni volguda, sinó absolutament necessària”, va remarcar en aquest sentit Troguet, que va agrair la comprensió de totes les persones, empreses i institucions que la fan possible.

En el mateix sentit es va manifestar l’ajuntament d’Esterri d’Àneu, al Pallars Sobirà, que ha suspès la centenària Fira de Santa Teresa i el mercat que s’havia de celebrar els dies 17 i 18 d’aquest mes. No hi haurà celebració ni les tradicionals parades, atès que és un esdeveniment que també atreu un gran nombre de persones.

Tant el certamen de l’Alta Ribagorça com del Sobirà són visitats per milers de persones

Per una altra banda, la junta de la Vaca Bruna i la Junta del Cavall Pirinenc Català també han decidit no organitzar el concurs ni la subhasta de bestiar pel risc que suposa la Cod-19, van assenyalar.

tracking