SEGRE

ESNOTICIA

Unes altres 534 persones es fan una PCR al cribratge de Cervera

Un home al sotmetre’s divendres a una prova PCR a Cervera.

Un home al sotmetre’s divendres a una prova PCR a Cervera.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 534 persones van participar finalment en el cribratge massiu que ha dut a terme la conselleria de Salut a Cervera entre divendres i ahir (al principi estava previst fer-ne 650). La setmana que ve es realitzaran vuit-centes proves PCR més a tots els centres educatius de la capital de la Segarra, que se sumaran als més de cent tests que s’han fet aquesta setmana a escolars de la ciutat després de detectar set positius en alumnes de tres centres. En quinze dies a Cervera s’hauran fet 1.500 PCR, la qual cosa representa el cribratge més massiu del qual es té constància a Lleida. Suposarà testar el 16 per cent de la població del municipi (vegeu SEGRE d’ahir).

El cribratge de divendres i ahir, dirigit especialment a famílies de l’entorn escolar i petites empreses, arriba després que des del cap de setmana passat Cervera registrés un augment considerable de positius, al passar d’entre 20 i 25 casos actius a uns 70, és a dir, gairebé s’han triplicat. L’objectiu és tallar les cadenes de contagi.

La situació epidemiològica a la capital de la Segarra és complicada. El risc de rebrot no para d’augmentar (Salut marcava ahir un índex de 1.674,33 punts), i la taxa de contagi era d’1,96.

La Paeria també ha pres altres mesures preventives com el tancament dels parcs infantils i la desinfecció dels accessos als centres educatius, les residències i el CAP. A més, s’han anul·lat els actes culturals del cap de setmana, entre els quals destacaven les propostes de les Jornades Europees de Patrimoni.

tracking