SEGRE

EQUIPAMENTS LLEURE

Arbeca tornarà a tenir cine per primer cop després de 30 anys

Després de remodelar el Teatre Abadia, l'estrenarà al novembre

Les obres a la Sala Abadia d’Arbeca, que també serà cine a partir del mes vinent.

Les obres a la Sala Abadia d’Arbeca, que també serà cine a partir del mes vinent.A.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Arbeca estrenarà la remodelació de la Sala Abadia el mes vinent i recuperarà les projeccions de cine després de gairebé trenta anys. Així ho va assegurar l’alcalde, Sergi Pelegrí, que va afegir que el nou equipament permetrà tenir una programació cultural de qualitat, ja que també es podran representar obres de teatre i acollir concerts i exposicions.

L’immoble és propietat de l’arquebisbat de Tarragona, que l’ha cedit al municipi per trenta anys prorrogables a quinze més. Els treballs han comportat la remodelació integral de l’antic teatre, amb una nova il·luminació, cortinatges, i pati de butaques. S’ha instal·lat un equip antiincendis, calefacció i refrigeració, un sistema de projecció digital i una pantalla per a l’exhibició de pel·lícules.

Amb aquesta finalitat, el consistori s’ha adherit al Cicle Gaudí, un circuit estable de cine que projecta films en català en diverses poblacions cada mes. Tindrà un aforament d’unes 200 persones. “Encara que amb la Covid hàgim de reduir l’aforament, disposarem d’un local per organitzar activitats”, va dir l’alcalde. L’actuació ha costat gairebé 80.000 euros i ha requerit una modificació de crèdit que es va ratificar a l’últim ple. En un altre ordre de coses, l’ajuntament ha renovat el sistema de cloració manual de l’aigua i l’ha substituït per un altre d’automàtic, que millorarà la qualitat del subministrament de boca. També ha finalitzat la remodelació de la plaça de les Orenetes, al centre urbà.

tracking