SEGRE

EQUIPAMENTS AMPLIACIÓ

Cervera amplia el cementiri, ple al 90% de la capacitat

Farà 600 nínxols en terrenys annexos i el 2021, 150 més

Imatge del cementiri de Cervera.

Imatge del cementiri de Cervera.X. S

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria de Cervera projecta ampliar el 2021 el cementiri municipal, que en l’actualitat està ple al 90 per cent de la capacitat. Segons va explicar l’alcalde, Joan Santacana, l’ampliació es durà a terme en uns terrenys adquirits fa dos anys per la Paeria que donaran continuïtat al cementiri en direcció oest. Segons Santacana, aquesta superfície té capacitat per donar cabuda a un total de sis-cents nous nínxols, si bé inicialment s’edificarà una primera fase, amb capacitat per a cent cinquanta sepultures.

D’altra banda, la Paeria afrontarà les pròximes setmanes diverses obres de reparació al cementiri. D’una banda, s’arreglarà el crematori de fustes i, per una altra, es portaran a terme treballs per rehabilitar teulades que presenten goteres. Aquestes obres compten amb un pressupost d’uns 3.500 euros.

Data del 1807, té 20.000 metres quadrats i és el més gran de la comarca de la Segarra

El cementiri de Cervera té actualment una superfície de 20.000 metres quadrats i és el més gran de la comarca de la Segarra. Està documentat l’any 1807 com un immoble de titularitat de la parròquia. Més d’un segle després, el 1932, va passar a ser de titularitat municipal, com resa la placa que hi ha a l’entrada de l’espai.

En un altre ordre, la Paeria de Cervera va celebrar ahir un ple telemàtic en el qual es va ratificar un manifest contra la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra. També es van aprovar diversos convenis, com el de l’Àula de Llengua, el dels serveis educatius i l’adhesió al pla comarcal de polítiques d’igualtat de gènere.

tracking