SEGRE

ESNOTICIA

El risc de rebrot avança 27 punts al pla i voreja els 400 però en baixa 19 al Pirineu

Ribagorça i Sobirà, amb els menors índexs de Catalunya, demanen adaptar les restriccions al seu baix nivell de Covid || Catalunya suma 26 defuncions més i Barcelona, amb 444 punts de risc de rebrot

Personal sanitari que ahir va dur a terme proves PCR a l’escola Jaume Balmes de Cervera.

Personal sanitari que ahir va dur a terme proves PCR a l’escola Jaume Balmes de Cervera.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida continua sumant contagis i ahir es va informar de 95 positius més de Covid-19, noranta al pla i 5 a les comarques de muntanya, amb la qual cosa el total de contagiats des de l’inici de la pandèmia és de 14.868 (13.509 a la regió sanitària de Lleida i 1.359 a l’Alt Pirineu i Aran). Salut no va notificar ahir cap nova defunció i es mantenen en 352.

El risc de rebrot al pla va seguir a l’alça i va assolir els 395,11 punts, que suposen 27 més que el dia anterior. Aquesta xifra situa les comarques del sud de Lleida en la tercera posició en el conjunt de Catalunya, només superades per la Catalunya Central i Barcelona (504,36 i 439,26 punts).

En canvi, al Pirineu el risc de contagi va baixar 19 punts fins als 256,50, i la taxa de transmissió era d’1,03, mentre que la de Lleida era d’1,47, per sobre de la mitjana catalana, que es va situar en 1,39. A Catalunya, el risc mitjà de rebrot és de 378,41, setze punts més, amb 2.251 nous contagis i 26 defuncions. En el conjunt de les comarques de Lleida, el risc de contagi continua per sota de la mitjana catalana (370 davant de 378). Per altra banda, el número d’hospitalitzats per coronavirus s’ha estabilitzat a Lleida després del gran increment dels dos últims dies. Ara n’hi ha 61, un menys que el dia anterior. A l’Arnau de Vilanova hi ha 30 ingressats, 7 d’ells a l’UCI, i un al Pirineu.

A Catalunya s’han comptabilitzat 38 hospitalitzats més, amb la qual cosa ja són 1.062 els pacients ingressats per coronavirus, 188 a l’UCI. A Barcelona, l’índex s’ha disparat en les últimes hores fins als 444 punts.

Per comarques, el Sobirà i la Ribagorça (amb un índex 43 i 0 de rebrot) demanen adaptar les restriccions als seus baixos nivells de contagis i consideren un greuge que també se’ls apliqui el tancament total de l’hosteleria. La xifra més gran és a les Garrigues, amb 2.200 punts, i la Segarra, amb 936 punts.

En aquesta situació, l’investigador Oriol Mitjà va atribuir la taxa de morts a Catalunya a un Govern “perillosament incompetent”, i va dir que a la consellera Alba Vergés “li falta coneixement en medicina, salut pública i la humilitat per escoltar els experts que sí que en saben”. En canvi, el ministre de sanitat, Salvador Illa, va agrair que la Generalitat hagi pres “decisions ràpides”.

tracking