SEGRE

TURISME BALANÇ

Les restriccions per la Covid enfonsen les reserves, i els hotels, al 15%

El Sobirà rep caçadors, boletaires i visitants que compren loteria de Nadal a Sort || L'Estat proposa a la Generalitat un corredor turístic amb la Unió Europea

Imatge d’una visita guiada ahir al patrimoni romànic de la Baronia de Rialb.

Imatge d’una visita guiada ahir al patrimoni romànic de la Baronia de Rialb.OFICINA DE TURISMO DE LA BARONIA DE RIALB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les restriccions de la Generalitat per frenar l’auge de contagis de coronavirus han enfonsat les reserves turístiques a Lleida, i els hotels del Pirineu compten amb una ocupació d’entre un 10% i un 15% aquest cap de setmana. Les mesures han obligat a tancar els bars i restaurants, però els hotels i altres allotjaments turístics poden seguir oberts i oferir àpats només als seus hostes. Malgrat les recomanacions de limitar la mobilitat, el Sobirà va rebre ahir turistes, principalment boletaires i caçadors, que van aprofitar el bon temps. També hi va haver visitants que van arribar a Sort per comprar loteria de Nadal i propietaris de segones residències, segons van explicar propietaris d’hotels de la comarca.

El president de la Federació d’Hostaleria, Josep Castellarnau, va assegurar que, sense restriccions, els hotels del Pirineu haurien tingut al voltant del 70% dels llits ocupats. El responsable de promoció del Patronat de Turisme de la diputació, Juli Alegre, va assenyalar que els bungalous estan al 40%. La presidenta de Càmpings de Lleida, Marta Cortina, va dir que amb les noves mesures “les reserves s’han paralitzat”. El president de la Federació de Turisme Rural, Jaume Ramon, va apuntar que l’ocupació a les cases de pagès “és testimonial” i va recordar que el límit de 6 persones en les reunions perjudica el sector. Ramon va assegurar que hi ha clients que cancel·len reserves, mentre que d’altres les anul·len els negocis al veure que són grups de més de 6.

D’altra banda, la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, va proposar divendres a la Generalitat un protocol per obrir un corredor turístic amb països de la Unió Europea, com el que ja es va firmar amb les Balears i les Canàries. En aquest sentit, Alegre va apuntar que “beneficiaria destinacions amb un alt nivell de turisme internacional” i va assenyalar que a les comarques de Lleida representa entre un 18 i un 20% en un any normal. Alegre va recordar que a l’estiu el nombre de visitants estrangers va disminuir un 70%, una caiguda que va ser absorbida pel turisme de proximitat. Castellarnau va qüestionar aquest corredor en un moment en què els restaurants estan tancats.

Imatge d’una visita guiada ahir al patrimoni romànic de la Baronia de Rialb.

Imatge d’una visita guiada ahir al patrimoni romànic de la Baronia de Rialb.OFICINA DE TURISMO DE LA BARONIA DE RIALB

tracking