SEGRE

EMERGÈNCIES SALVAMENT

Troben amb vida la veïna de 73 anys del Vilosell que va desaparèixer divendres

Un ampli dispositiu de recerca format per voluntaris i equips d'emergències troba Alícia Cuadrado, mare de Jaume Collboni || Va ser localitzada en un barranc situat a 1.000 metres del poble

Voluntaris i equips d’emergència durant la recerca d’ahir.

Voluntaris i equips d’emergència durant la recerca d’ahir.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els equips d’emergència van localitzar ahir al migdia sana i estàlvia Alícia Cuadrado, de 73 anys, mare del primer tinent d’alcalde de l’ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, que havia desaparegut divendres al Vilosell quan va sortir a passejar amb el seu gos i no va tornar a casa en aquest municipi de les Garrigues. Més de 200 persones van participar ahir al matí en l’ampli dispositiu de recerca i que va comptar amb la col·laboració de nombrosos veïns i voluntaris, també de pobles limítrofs.

La dona va ser localitzada al migdia gràcies a la càmera tèrmica de l’helicòpter del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers, a un quilòmetre del nucli urbà en un paratge boscós de difícil accés, en el fons d’un barranc sense visibilitat. Quan els serveis d’emergència van aconseguir arribar-hi, la van trobar conscient, orientada i amb signes lleus d’hipotèrmia després d’haver passat la nit al ras.

El seu gos, amb el qual va sortir a passejar, estava al seu costat. Finalment, va ser evacuada de la zona amb l’helicòpter per la dificultat d’accés a aquest paratge i va ser traslladada a una ambulància que la va portar directament a l’Arnau de Vilanova. Així mateix, presentava algunes contusions, que s’hauria fet al caure per l’antic camí del barranc, que té un gran desnivell. La família Collboni va emetre un comunicat en el qual agraïa l’esforç dels equips d’emergència i de tots els voluntaris que van participar en la recerca. “Tot ha acabat bé i estem immensament feliços. No ho oblidarem mai”, resava el text. Per la seua part, l’alcalde del Vilosell, Jordi Nogué, va assegurar que estava “extremament content pel final feliç i increïblement agraït per la col·laboració rebuda”.

Voluntaris i equips d’emergència durant la recerca d’ahir.

Voluntaris i equips d’emergència durant la recerca d’ahir.MAGDALENA ALTISENT

tracking